Update cookies preferences

Vietnam, Laos en Cambodja Ontdekkingstour 20 dagen.

Een 20-daagse ontdekkingstour door Vietnam, Laos en Cambodja. Met vele fantastische en onvergetelijke hoogtepunten. Met o.a. de stupa’s van Wat Visoun, Luang Prabang tradionele stad, Cambodja tempel Siem Raep, Hanoi City, Halong Bay cruise, trekking Nationaal Park, lokale stammen, watervallen en de mooiste landschappen!

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam (ook Brussel of Frankfurt mogelijk).

Vlucht van Amsterdam naar Luang Prabang (Laos).

Dag 2

Aankomst Luang Prabang (start auto en chauffeur - kennismaking - transfer naar het hotel).

Bij aankomst op de luchtthaven wordt je opgewacht door je chauffeur en gids. Luang Prabang is misschien wel de best bewaarde traditionele stad in Zuidoost-Azië. De rust en charme van deze stad met zijn prachtige natuur en culturele bezienswaardigheden maken het een van de mooiste plekken om te bezoeken in Laos. Na een korte rust bezoeken we de indrukwekkende stoepa van Wat Visoun en het heiligdom van Wat Aham, Wat Mai. We klimmen dan naar de top van Mount Phousi voor een aangename verkenning van de heilige vergulde stupa. Je hebt dan een prachtige zonsondergang en uitzicht over de stad en de rivier de Mekong. Van daaruit verkennen we de Night Market, waar je een mooie selectie van handgemaakte textiel gemaakt door de bergstammen en de plaatselijke bevolking rond Luang Prabang kunt vinden. Overnachting in Luang Prabang.

Dag 3

Luang Prabang.

Vandaag kun je genieten van een korte wandeling met gids naar de oudste tempel van de stad, de Wat Sene tempel. Tevens zie je de prachtige Wat Xiengthong met zijn daken welke doorgaan tot laag boven de grond, waarin de klassieke Laotiaanse architectuur vertegenwoordigt is. In de middag stappen we op een boot voor een mooie cruise stroomopwaarts over de Mekong rivier en welke je een adembenemend uitzicht geeft over het rustige platteland. Je verkent de mysterieuze Pak Ou grotten, dit zijn twee gekoppelde grotten vol met duizenden met goud gelakte Boeddhabeelden van verschillende vormen en maten welke zijn nagelaten door toegewijde pelgrims. Onderweg stoppen e bij het dorpje Ban Xanghai, waar de lokale rijstwijn wordt geproduceerd. Op de terugweg we nemen een andere route terug via het dorpje Ban Hanom welke bekend is om zijn handweven.

Dag 4

Luang Prabang - Hanoi City - (vlucht Laos - Vietnam).

Na het ontbijt bezoeken we het Nationale Museum (dinsdags gesloten) bij het voormalige Koninklijke Paleis. Het toont een mooie collectie van de artefacten als gevolg van de rijkdom van de Laotiaanse cultuur. Het Nationaal Museum en de centrale markt zijn bezienswaardigheden die je niet mag missen! Na deze excursies is er tijd om nog even zelf de stad rond te lopen. Later transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Hanoi Cambodja.

Dag 5

Hanoi City – Sapa.

Vandaag de hele dag excursies! De tour begint met een bezoek aan het Presidentiele Ho Chi Minh mausoleum en het verblijf. We brengen ook een bezoekje aan de beroemde One Pillar Pagoda. Na dit bezoek gaan we naar het Museum voor Volkenkunde, dit is een interessant museum met de etnische kostuums van de verschillende minderheden van Vietnam, evenals relikwieën, gereedschappen en zelfs replica's op ware grootte van hun huizen en gebouwen. Na de lunch in een lokaal restaurant gaan we naar de Tempel van literatuur, welke de 1e universiteit was van Vietnam en gebouwd werd in 1070. We maken ook een wandeling door het “Old Quarter”. Hierna gaan we genieten van een unieke waterpoppenshow en je hebt diner in een lokaal restaurant. Overnachting in Hanoi.

Dag 6

Sapa, lokale markt.

Gelegen op 110km van Sapa, het bergstadje Bac Ha is goed bekend bij reizigers en heeft de meest kleurrijke markt van de bergstammen in het noorden van Vietnam. Deze markt is er elke zondag en wordt bijgewoond door minimaal 8 etnische minderheden. De markt duurt van 09.00 tot 02.00 uur. Er is ook de mogelijkheid voor toeristen om het H'mong King's Paleis te ontdekken (oud gebouw gebouwd met de Franse en Chinese stijl). In de namiddag hebben we een lichte trekking om het Ban Pho dorp te bezoeken. Het is het thuisgebied van de H'mong minderheid. We worden door de bevolking uitgenodigd om meerdere lokale huizen te bezoeken. Samen met de lokale mensen drink je samen thee en maiswijn. Luister naar de gastheer naar verhalen over de familie en hun leefgewoonten. Hierna gaan we terug naar Hanoi, onderweg de meest prachtige landschappen.

Dag 7

Sapa Trekkingtocht.

We beginnen vandaag de trekking met een wandeling naar het Zuidwesten van Sapa, we bezoeken Y Linh Ho en de Lao Cahi dorpen van de H’Mong minderheden. Na een lunch bij een lokale familie in Lao Chai wandelen we verder naar het Ta Van dorp waar we overnachten. Hier heb je de gelegenheid om de het dagelijkse leven en cultuur van de lokale bevolking en mensen van dichtbij mee te maken.

Dag 8

Sapa Trekkingtocht.

Na een ontbijtje in de vorm van een pannenkoek, gemaakt door de lokale familie, gaan we verder meer dorpjes ontdekken zoals Ginag Ta Chai en Su Pan dorp. Dit zijn de dorpjes van de rode Dzao minderheden. Na een picknick lunch we gaan verder met de trekking naar het dorp Ban Ho. Het dorp ligt in een prachtige vallei en is de thuisbasis van de Thay minderheden die hier hun traditionele huizen op palen bouwen. Overnachting in een lokaal Tay huis.

Dag 9

Sapa - Hanoi City.

We lopen na het ontbijt verder naar een zeer mooie waterval, genaamd de “Lavie”, door de Franse koloniale tijd in Vietnam. Je hebt tijd om hier even te zwemmen en daarna wandelen we bergopwaarts om het klein gehucht Nam Toong te bezoeken van de rode Dzao bevolking. We gaan terug naar Ho Ban om de trein te nemen van Lao Cai Cai naar Hanoi. Overnachting in trein.

Dag 10

Hanoi – Halong.

Vroeg in de ochtend kom je met de trein aan in Hanoi. Hier ontmoet je de locale gids. Je overnacht in een klein hotelletje, hier kun je een ontbijt nuttigen en nog wat bijslapen. Je hebt vandaag een fraaie cruise en overnachting aan boord van een zeilschip.

De dagindeling is als volgt; 

08.00 uur; transfer vanaf het hotel 

12.00-13.00 uur; vertrek zeilschip en een briefing over de zeiltocht. 

13.00-15.30 uur; geniet van een heerlijke lunch, de zeilboot gaat verder langs de limestone eilanden van Fighting Cock, Dog Rock and Incense Burner, etc. 

15.30-17.30 uur; we bezoeken Sung Sot Cave en je kunt kayakken langs de verborgen gedeelten van de baai. 

17.30-19.00 uur; zwemmen, ontspannen en genieten van de zonsondergang. 

19.00 uur; lunch wordt geserveerd. Lekker socializen met de overige reizigers op de boot. Overnachting op de boot.

Dag 11

Halong - Hanoi - Hoi An - binnenlandse vlucht.

Dagindeling;

06h.0-07.00 uur; begin je dag met zwemmen, sporten of foto’s maken.

07.00-11.00 uur; Ontbijten bij zonsopgang. Bezoek Ti Top Island, cruise naar Ba Hang Fishing Village, we passeren Dog Rock and Incense Burner en dan terug naar de Harbor Have, lunch rond 11.00 uur.

12.00-16.30 uur; transfer terug naar Hanoi en de reis eindigt bij het hotel rond 16.30 uur.

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Hoi An.

Dag 12

Hoi An - My Son - Hoi An.

We reizen ongeveer 50 km van Hoi An naar het My Son heiligdom. Het heiligdom bestaat uit vele Champa tempels. Het is gelegen in een vallei van ongeveer twee kilometer breed en is omringd door twee bergketens. Het was ook de plaats van de religieuze ceremonies van de koningen van de Champa-dynastie. Het was tevens de begraafplaats van de Champa royals en van vele nationale helden. Het My Son tempelcomplex is een van de belangrijkste tempelcomplexen van het Hindoeïsme in Zuidoost-Azië en is het belangrijkste erfgoed van deze aard in Vietnam. Hoewel het complex is vernietigd na verloop van tijd, zien we toch veel majestueuze oude ruïnes van tempels in het gebied. In de namiddag maken we een wandeling door deze betoverende stad. We volgen de smalle straatjes omlijnd dor eeuwenoude huizen beïnvloed door de Chinese, Japanse, Franse en Europese architectuur. We bezoek de vele bezienswaardigheden zoals de 400 jaar oude overdekte Japanse brug, de Phuc Kien assembly Halls en de lokale vismarkt en meer. Rond de stad zijn een groot aantal galerieën, waar je kleding op maat kunt laten maken.

Dag 13

Hoi An – Hue.

De volgende bestemming van je rondreis is Hue City. Dit was de voormalige Keizerlijke hoofdstad van Vietnam. We vertrekken na het ontbijt naar Hue en bezoeken onderweg de Marble Mountains en het Cham Museum in Da Nang. Dit is de thuisbasis van de grootste collectie Cham schatten in Vietnam. We gaan verder langs de bochtige wegen van de spectaculaire Hai Van pas. Op de top van de pas stoppen we om van het fantastische uitzicht te genieten over Lang Cao en Da Nang. Bij aankomst in Hue zien we de keizerlijke citadel en de paarse verboden stad. Deze koninklijke residentie was helemaal verwoest tijdens het Tet-offensief in 1968, maar het is nog steeds fascinerend om te wandelen tussen de ruïnes. Overnachting in Hotel, Hue.

Dag 14

Hue City.

De prachtige rivier pagode van Thien Mu, die nu wordt gezien als het symbool van Hue, de uitgebreide koninklijke graf van keizer Tu Duc zijn niet te missen bezienswaardigheden van Hue City. Deze excursies bezichtigen we tijdens een cruise van een halve dag op de Perfume rivier. Het uitzicht geeft je een voorproefje van het schilderachtige platteland. We bezoeken ook het mausoleum van keizer Minh Mang, welke is gesitueerd in een rustige omgeving met tuinen en meren. Na een indrukwekkende boottocht, maken we een wandeling naar de bruisende Dong Ba Market, dat een breed scala aan lokale producten en handwerk verkoopt. Onderweg passeren we vele fantastische eetgelegenheden, allemaal ideaal voor als je een aantal lokale delicatessen wilt proeven. Overnachting in het hotel.

Dag 15

Hue - HCMC (Saigon) - binnenlandse vlucht.

Vandaag heb je een binnenlandse vlucht van Da Nang naar Ho Chi Minh stad, ook wel bekend als Saigon. Dit is de grootste stad in Vietnam en de economische hoofdstad van het land. Het grootstedelijk gebied Ho Chi Minh-stad en de omliggende steden wordt bevolkt door meer dan 9 miljoen mensen. We maken een korte rondleiding door de stad en bezoeken het Herenigingspaleis, War Remnants Museum en de Notre Dame Kathedraal. Je zult ook genieten van de vele mooie Franse koloniale gebouwen, zoals het belangrijkste postkantoor en het voormalige Hotel de Ville (stadhuis). Als de tijd het toelaat, bezoeken we de bruisende Cho Lon markt (Chinatown). Deze excursie helpt u de stad te bekijken vanuit een ander perspectief en laat de overvloed van verse lokale producten zien welke een belangrijk onderdeel van de Vietnamese keuken zijn. Overnachting in het Hotel.

Dag 16

HCMC - Cu Chi – HCMC.

Vandaag rijden we verder naar Cao Dai Holy See en wonen hier de noontide dienst ceremonie bij en bezoeken de Cu Chi Tunnels. Cu Chi is eigenlijk de naam van de wijk, die een uitgebreid ondergronds netwerk (circa 200 kilometer) van tunnels heeft. De tunnels zijn in eerste instantie gegraven door de Viet Minh en later uitgebreid door de Viet Cong. De tunnels bevatte ziekenhuizen, accommodatie en scholen en werden op grote schaal gebruikt voor toevlucht en opslag. Ze werden ook gebruikt als militaire basis voor de Vietcong. Het TET offensief werd in 1968 gelanceerd vanuit Cu Chi met een verrassend effect. Een deel van de tunnels is verbreed zodat toeristen een gevoel kunnen krijgen hoe het leven onder de grond geweest zou moeten zijn. Let op; dit kan soms erg warm en claustrofobisch zijn! Overnachting in het hotel.

Dag 17

HCMC – Mekong.

Geniet van de prachtige reis langs de National Highway omgeven door groene rijstvelden. Bij aankomst te My Tho bezoeken we de Vinh Trang pagode. We maken een ontspannen boottochtje langs de rivier, bekijken de paalwoningen, fruitplantages en vissersdorpjes langs de oevers van de rivier. Bij een Tortoise eilandje lunchen we in de tuin van een boomgaard. Hierna een boottocht naar An Khanh, een minder toeristische attractie in Ben Tre. Je hebt een tochtje in een sampan onder de schaduw van de vele kokosnootbomen langs de natuurlijke grachten. Later kun je tijdens het eten en drinken van fruit en honingthee genieten van lokale Zuid Vietnamese volksmuziek, uitgevoerd door de plaatselijke bevolking. We bezoeken later ook een familiebedrijf waar de levensstijl het idyllische landelijke leven belichaamt. Je kunt hier proeven van het kokosnotensuikergoed en je observeert het pastorale leven als je wandelt door de dorpen en fruitplantages. Met de bus terug naar Ho Chi Minh City (Saigon). Deze dag biedt je een fascinerend inzicht in het dagelijks leven in de Mekong Delta en ben je verzekerd van je eigen privé- collectie ervaringen en het mee naar huis nemen van de mooie herinneringen. Overnachting in hotel.

Dag 18

HCMC – Siem Reap – vlucht naar Cambodja.

Transfer naar de luchthaven van HCMC voor de vlucht naar Siem Raep. Je wordt van harte welkom geheten door je Cambodjaanse gids op het vliegveld van Siem Riep. Siem Raep heeft een koloniale en Chinese stijl van architectuur. Deze vind je o.a. terug in de oude Franse wijk en rond de oude markt. In de stad zijn er ambachtelijke winkeltjes, zijde boerderijen, rijstvelden en platteland, vissersdorpjes en een vogelreservaat bij het Tonle Sap meer. Het is de toegangspoort stad voor het nabijgelegen Angkor Wat. Vandaag ga je genieten van een diner met Apsara’s die een dans vertonen in een lokaal restaurant en later naar je hotel voor een overnachting in Siem Reap.

Dag 19

Siem Reap.

Angkor Wat (of Angkor Vat) is een tempelcomplex in Angkor, Cambodja gebouwd voor de Koning Suryavarman II in de vroege 12e eeuw als zijn tempel en tevens hoofdstad. De tempel is de belichaming van de hoge klassieke stijl van de Khmer architectuur. Het is uitgegroeid tot een symbool van Cambodja, o.a. weergegeven op de Nationale vlag. Het is tevens de belangrijkste bezienswaardigheid en attractie voor bezoekers en reizigers. 


We rijden naar het Zuiden van Angkor Thom, de beroemde Bayon tempel en is uniek om zijn 54 torens versierd met meer dan 200 lachende gezichten van Avolokitesvara, Baphoun, het Terras van Tempel, olifanten en Terras van de Leper Koning. We gaan de tempel verder ontdekken en bezoeken het prachtige Ta Prohm omarmd door de wortels van de enorme vijgenbomen en reusachtige klimplanten. 


In de namiddag bezoeken we de beroemde tempel Angkor Wat. 

De tempel is een World Heritage Site sinds 1992, beroemd om haar schoonheid en pracht. Daarna bezoeken we de Bakheng tempel en genieten we van een romantische zonsondergang met uitzicht vanaf de Bakheng heuvel. Vanavond kun je ook genieten van een 1 uur durende voetmassage voordat we terug gaan naar het hotel. Overnachting in het hotel in Siem Reap.

Dag 20

Siem Reap.

Na het ontbijt brengen we de gehele dag een bezoek aan Banteay, bijna voor een ieder de meest favoriete tempelcomplex. De bijzondere charme van deze tempel ligt in zijn compacte formaat, opmerkelijke staat van bewaring en de voortreffelijkheid van het decoratieve gravure. Banteay Samre kan echt niet worden gemist! Zijn roze-gekleurde zandstenen muren zijn versierd met houtsnijwerk en bas-reliëfs, die tot de meest talentvolle snijwerken behoren wat Angkor te bieden heeft. De Banteay Srei-tempel is beroemd om zijn wandversierselen, die worden gerekend tot de beste voorbeelden van klassieke Khmer-architectuur. In het roze zandsteen zijn talloze gedetailleerde basreliëfs gemaakt. Het stamt al uit 967 na Chr., wat archeologen heeft verbaasd. Opmerkelijk is daarnaast dat dit de enige tempel is die niet door een koning is gemaakt, maar door een dienaar met de naam Yajnavaraha. Deze tempel ligt 25 kilometer van Angkor Wat en Angkor Thom, maar is door zijn reliëfs en ligging zeer bijzonder. We gaan verder en hebben een rit op een ossenkar. We bezoeken de Khmer dorpen en genieten van het uitzicht op de rijstvelden en de vele palmbomen. We gaan aan boord van een boot voor een boottocht op het Tonle Sap meer. Hier kun je genieten van een korte cruise langs drijvende dorpen compleet met scholen, restaurants en ziekenhuizen.

Dag 21

Siem Reap - vertrek naar Amsterdam (transfer naar luchthaven).

In de ochtend ben je vrij totdat het tijd is voor de transfer naar de luchthaven. Afscheid nemen van je Cambodjaanse chauffeur en gids, Goodbye Cambodia !

Dag 22

Amsterdam.

Aankomst Amsterdam (of Brussel/Frankfurt). Einde rondreis.

Alle reizen Vietnam

Gallerij