Update cookies preferences

Authentiek Thailand 21 dagen

Authentiek Thailand 21 dagen. Een 21-daagse ontdekkingstour door Thailand met een aantal fantastische hoogtepunten. 

Met oa. Bangkok, River Kwai, Chiang Mai en Koh Chang.

Reis van dag tot dag

Dag 1

Dag 1: Vertrek Amsterdam (ook Brussel of Frankfurt mogelijk).

Vlucht van Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2

Aankomst Bangkok.

Na de aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt je begroet door onze vertegenwoordiger, onderweg wordt een korte stop gemaakt bij ons lokale kantoor en wordt het verloop van jou reis kort doorgenomen. Daarna, is er de transfer naar het hotel. De resterende tijd ben je vrij en kun je deze wereldstad op eigen gelegenheid verkennen.

Dag 3

Bangok (keuze programma).

Het programma voor deze dag bepaal jezelf. Een dagje fietsen over de groene wegen, cultuur opdoen in Ayutthaya, de Grand Palace zien en klongs bevaren, je kunt vandaag kiezen wat je het liefst doet. Bespreek dit van te voren met Go-Asia bij het reserveren van de reis. Keuze tour / volle dag; 1. Tempel tocht 2. Kanalen (Klong) vaart 3. Fietsen door de stad 4. Ayuthaya 5. kooklessen (halve dag)

Dag 4

Bangkok (vrij te besteden).

Deze dag ben je vrij om zelf te besteden. Misschien wil je shoppen in de luxe winkelcentra, oude Aziatische kunst bewonderen in het Jim Thompson House, een Thaise massage of gewoon relaxed de vele facetten van deze bijzondere stad tot je nemen. Laat je eventueel door onze agent adviseren. Bespreek dit op dag 1 als je onze vertegenwoordiger ontmoet! Optioneel kun je via onze agent een dinerbuffet reserveren in het hoogste gebouw van Thailand, de Baiyoke Sky Tower. Ook is het mogelijk om een dinercruise te reserveren over de Chao Phraya rivier waarbij je langs de prachtig verlichte monumenten vaart en geniet van het verrukkelijke Thaise eten.

Dag 5

Bangkok - River Kwai.

In de vroege ochtend, zo rond 0630 h wordt je in de lobby van jou hotel afgehaald. Wij rijden vandaag naar de wereldberoemde drijvende markt van Damnoen Saduak. In Khao Bin bezoek je de grotten en gaan bij een plaatselijke pottenbaker om zijn handwerk te bewonderen. In de omgeving van Kanchanaburi, na de lunch, rijd je naar de aanlegplaats van de longtailboat en gaat het over de Kwai rivier met uitzicht over de jungle naar het Floatel. Het Floatel bestaat uit bungalows op bamboevlotten, heeft een eenvoudige accommodatie met douche en toilet maar geen elektra. Je kunt ook een wandeling maken naar het nabij gelegen dorpje van het Mon volk. In de avond beleef je dansen begeleid worden door authentieke Birmese instrumenten.

Dag 6

River Kwai.

Na het ontbijt, brengt de bootsman je weer terug naar de landingsplaats en brengt de gids je naar het boemeltreintje voor een tocht over de beruchte spoorlijn. Spectaculair is het korte tracé wat de trein neemt tussen de rivier en de rotswand. Verder bezoek je nog het oorlogsmuseum en de begraafplaats van de dwangarbeiders.

Dag 7

Kanchanaburi – Bangkok.

Na het ontbijt wordt de tour voortgezet naar het Erawan Nationaal Park met zijn fraaie, in 7 etages neervallende watervallen. Misschien heb je zin in een verfrissende duik of een inspannende wandeling langs de neerstortende rivier. Na de lunch ga je naar de stad Nakhom Pathom, met zijn hoogste Chedi (stupa) ter wereld. Hierna gaat het weer terug naar Bangkok waar je rond de klok van 1630 aankomt.

Dag 8

Bangkok – Sukhothai.

Na het ontbijt, wordt je opgehaald door jou gids (0700h)en is de eerste bestemming voor vandaag Ayutthaya – de stad van het oude koninkrijk Siam. Via rijstvelden en het mooie tropisch landschap, stap je over van de minibus op de boot die jou naar Bang Pa In – het zomerpaleis van de koningen, brengt. Het paleizen complex ligt 20 km ten zuiden van Ayutthaya en bestaat uit diverse architectonische stijlen. Het Wehat Chamrun kun je van binnen bezichtigen. Maak een wandelingetje langs de fraaie tuinen en vijvers. In de middag bezoek je de tempelruïnes van Ayutthaya zoals de Wat Phra Si Sanphet, Wat Mongkol Bophit en Wat Thammikarat (met zijn leeuw-sculpturen) en tenslotte de Wat Phanan Choeng met zijn 19 meter hoge, zittende Boeddha. Tenslotte wordt je naar het busstation in Ayutthaya gebracht. je krijgt daar kaartjes (inclusief) voor de bus van 13:00 uur naar Sukhothai. De gids zorgt ervoor dat je in de juiste bus zit. Zo rond 1900h komt de bus aan in Sukhothai. Vanaf het busstation wordt je opgehaald en naar het hotel gebracht.

Dag 9

Sukhothai – Lampang.

In de ochtend heb je de gelegenheid om deze beroemde stad op eigen gelegenheid te verkennen. Bij het Historical Park kun je voor 30 Bath een fiets huren en eventueel een plaatselijke gids inhuren. Om 1 uur in de middag heb je transfer naar het busstation en koop je een kaartje voor de bus van 1340h naar Lampang. Aankomst bus is rond 1730. Het Wienglakor hotel ligt in de nabijheid van het busstation.

Dag 10

Lampang – Chiang Mai.

Om 9 uur wordt je met paard en wagen bij jouw hotel opgehaald voor een uitgebreide twee uur durende tocht langs tempels en de velen bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Lampang is de enige stad in Thailand waar paard en wagen nog als openbaar vervoer gebruikt wordt. Bij terugkeer, staat de minivan – met jouw bagage - je al op te wachten. Jouw eind bestemming voor vandaag is, Chiang Mai.

Dag 11

Chiang Mai.

Vandaag heb je een vrije dag die je zelf kunt invullen. Wandel door de straatjes met zijn bedrijvigheden en markten, bezoek tempels of huur een fiets. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een ruime keus aan optionele excursies naar de nijverheden bedrijfjes die buiten de stad liggen. Onze plaatselijke agent is jou graag van dienst met de nodige adviezen. In Chiang Mai zul je je zeker niet vervelen.

Dag 12-13

Chiang Mai (2 daagse keuzetour).

Vandaag is het tijd de omgeving van Chiang Mai nader te ontdekken. Je kunt kiezen uit verschillende 2-daagse tours, bespreek dit van te voren met Go-Asia bij het reserveren van de reis. - de Golden Triangle - een Jungle Experience - een tempelverblijf - de Lisu-ervaring Op dag 13 wordt je weer teruggebracht naar het hotel in Chiang Mai.

Dag 14

Chiang Mai.

Deze dag kun je zelf invullen. Luieren aan het zwembad van het hotel of voor weinig geld een tuk-tuk huren die jou naar de gewenste locaties brengt. Chiang Mai heeft veel bezienswaardigheden b.v. de Wat Phra Singh (de mooiste en één van de oudste tempels midden in het centrum van Chiang Mai) of de Wat Chedi Liam (de piramide tempel van Chiang Mai). Bezoek de dierentuin aan de voet van de bergen of ga naar de Mae Sa vallei met olifantenkamp, slangenfarms, orchideeën kwekerijen, kunstnijverheid. Onze lokale agent kan jou voorzien van de nodige informatie of indien gewenst, een tour voor je reserveren.

Dag 15

Chiang Mai – nachttrein naar Bangkok.

Deze ochtend heeft ben je vrij om zelf in te vullen of te relaxen. Zorg wel dat je op tijd bent in de lobby van het hotel voor de transfer naar het treinstation van Chiang Mai. We laten het Noorden nu achter ons en nemen de nachttrein naar Bangkok. Je slaapt in comfortabele bedden in de tweede klas van de trein, uiteraard met airconditioning. Tegen een kleine meerprijs kan ook eerste klas worden geboekt, waarin je een privé-cabine voor twee personen tot jouw beschikking hebt.

Dag 16

Aankomst Bangkok - transfer naar Koh Chang.

Op het station van Bangkok wordt je ’s ochtends opgewacht en ga je per bus en ferry (incl.) naar het eiland Koh Chang. Bij de pier van het eiland wordt je opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en heb je transfer naar het hotel. De rest van de dag ben je vrij.

Dag 17

Koh Chang.

Op dit mooie tropische eiland, dat deel uitmaakt van een groot nationaal marine park met nog 46 andere eilandjes, zult je de komende dagen verblijven. Koh Chang is een van de grootste eilanden van Thailand en vrijwel het hele binnenland is bedekt met bergen, jungle en verspreid liggende prachtige watervallen. De laatste jaren kent het toerisme hier een gestage groei maar desondanks blijft Koh Chang een van de meest ontspannen strandbestemmingen van het land en hoogbouw zul je hier dan ook niet vinden. Relax op het hagel witte strand, maak een strand wandeling of neem een dagtrip naar een van de andere eilanden in de omgeving zoals Koh Mak of Koh Kood.

Dag 18

Koh Chang.

Vrije dag

Dag 19

Koh Chang.

Vrije dag

Dag 20

Koh Chang.

Vrije dag

Dag 21

Koh Chang – Bangkok.

Na het ontbijt wordt je om 0930h in de lobby verwacht voor transfer naar de pier waar de ferry om 1030 (ticket incl.) vertrekt en jou naar het vasteland brengt. Met de bus gaat het nu naar Bangkok waar je tegen het eind van de middag aankomt. Vanaf het eindpunt van de bus neem je de taxi naar het Trang hotel.

Dag 22

Transfer luchthaven Bangkok.

In aansluiting op jouw vlucht, heb je transfer vanaf het hotel naar de luchthaven van Bangkok. Houd wel rekening met het uitchecken (1200h) en het tijdstip van de vlucht. Eventueel kun je proberen jouw kamer met enkele uren te verlengen. Vraag hier tijdig om bij de receptie van het hotel.

Dag 23

Bankok - Amsterdam.

Aankomst Amsterdam (of Brussel/Frankfurt). Einde rondreis.

Bekijk al onze Thailand reizen

Gallerij