Update cookies preferences

Sri Lanka - Sinharaja, Udawalawe en Pinnawela 8 dagen.

Een mooie en interessante 8-daagse tour waarbij we het beste laten zien op de route van Ratnapura, Kuda Oya, Kandy en Kitulgala. Met als hoogtepunt het bezoek aan de olifanten van Pinnawela en raften op de Kelani rivier!

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam of Brussel.

Vlucht van Amsterdam naar Colombo.

Dag 2

Aankomst Colombo – transfer naar Ratnapura.

Na aankomst op de Katunayake Bandaranayake luchthaven, maak je eerst kennis met je chauffeur en Engelstalige gids. Je hebt nu een transfer naar Ratnapura, de rest van de middag ben je vrij en kun je even bijkomen van de vlucht.

 

Informatie Ratnapura:

Ratnapura is een district in de provincie Sabaragamuwa van Sri Lanka. Ratnapura telde in 2001 1.008.164 inwoners. De hoofdstad is de stad Ratnapura. De stad ligt op 100 kilometer oostelijk van Colombo en is de stad van de edelstenen. De stenen worden in de mijnen en omgeving gevonden. De plaats ligt in een mooie omgeving. Het uitzicht op Adams Peak is adembenemend. Op deze heilige berg is een tempel gelegen welke bezocht is door de Boeddhist Gautama en heeft hier zijn voetstap achtergelaten op de 2300 meter hoge top van de berg.

Dag 3

Dag 3. Ratnapura – Sinharaja Regenwoud – Ratnapura.

Na het ontbijt vroeg in de ochtend gaan we op excursie naar het Sinharaja regenwoud. We worden vervoerd in een grote Jeep en onderweg eten we lokaal voedsel bij plaatselijke etensstalletjes. Het Sinharaja regenwoud is Sri Lanka’s grootste en mooiste regenwoud. Iedereen uit de hele wereld komt hier de zeldzame bomen, planten en vogels bekijken. Van de in totaal 21 soorten tropische vogels, kom je in dit regenwoud al 17 soorten tegen. Het regenwoud is een unieke en bijzondere plaats in de wereld, het is prachtig om hier een wandeling te maken. Je zult zeker genieten van de natuur en uitleg van de gids.

 

Informatie Sinharaja:

Sri Lanka is een land dat een grote variëteit aan natuurlijke omgevingen heeft. Naast nationale parken die zich met hun uitgestrekte, droge vlaktes uitstekend lenen voor safari’s heeft Sri Lanka ook jungle. Het Sinharaja reservaat, in het zuidwesten van Sri Lanka, is zo’n gebied waar er nog restanten van het oorspronkelijke boslandschap te vinden zijn. Volgens de overlevering is het bos van de oude Singalese koningen (raja), die zouden afstammen van een leeuw (sinha). Het is het oudste regenwoud van Sri Lanka en het staat sinds 1989 op de World Heritage List van de UNESCO. Dit altijd groene tropische regenwoud beslaat 89 km². Sri Lanka’s grootste en mooiste regenwoud is gelegen tussen twee dorpen van Rakwana, Deniyaya en Matugama en is vlakbij Ratnapura. Op een totale oppervlakte van circa 9800 ha vind u hier de meest bijzondere flora en fauna en rivieren. Van de in totaal 830 verschillende soorten tropische planten, vind u in het regenwoud 500 soorten. Er leeft een grote verscheidenheid aan dieren, zoals apen, varanen, insecten, vlinders, waterslangen en vogels, heel veel vogels. Ook de variëteit aan planten is enorm.

 

’s Avonds gaan we weer terug naar het hotel en ben je de rest van de avond vrij. Je kunt wandelingen maken in de mooie omgeving en contact leggen met de plaatselijke bevolking. 

Of even lekker zwemmen in het zwembad van het hotel.

Dag 4

Ratnapura – Uda Walawe Nationaal Park – Uda Walawe.

Na ontbijt verlaten we de theevelden van Ratnapura en gaan we richting het Jungle kamp Kuda Oya naar de Task Camp. Hier gaan we vandaag een Safari maken door het Uda Walawe Nationaal Park. Je kunt hier olifanten, wilde zwijnen en herten zien in hun natuurlijke omgeving. Bij terugkomst in het hotel kun je de rest van de middag en avond vrij besteden. 


Het Uda Walawe Nationaal Park staat bekend om haar grote aantallen olifanten, krokodillen, langoeren, makaken en vele soorten vogels, waaronder pauwen. Bij de entree van het Park staan Jeeps voor je te wachten die je door het Park rijden.

Dag 5

Uda Walawe – Nuwara Eliya.

Na het ontbijt maken we een trekkingtocht door Sepala Wewa. Je kunt hier de vele vogelsoorten ontdekken en spotten die hier in een waterrijke omgeving leven. Na de lunch maken we een spectaculaire treinreis van Bandarawela naar Nuwara Eliya, gelegen in het hart van Sri Lanka’s theeplantages. Tijdens deze avontuurlijke tocht voert de trein je door prachtige landschappen en langs pittoreske dorpjes.

Dag 6

Nuwara Eliya – Horton Plains – Nuwara Eliya.

Na het ontbijt rijden we per Jeep naar de Horton Plains en maken hier wandelingen door het Park, bekend om de zeer mooie uitzichten.

 

Info Horton Plains:

De uitgestrekte en onbewoonde vlakte Horton Plains (boven de 2000 meter) is een Nationaal Park dat zeer de moeite waard is om een dagje te bezoeken. Je kunt hier urenlang wandelen zonder zelfs het gevoel te hebben in Sri Lanka te zijn. Het is een gebied die je eerder zou verwachten in de gematigde streken dan in het tropische Sri Lanka. Met een beetje geluk kun je hier herten, apen en zeer zeldzame hagedissen zien. World’s End, op een uur lopen vanaf de entree, is een uitzichtpunt boven een 600 meter diepe afgrond. Vanaf World’s End kun je de plateaurand verder omhoog volgen totdat je na een half uur door een kloof gedwongen wordt rechtsaf te buigen en afscheid moet nemen van de mooie uitzichten. De meeste mensen gaan vanaf World’s End direct door over het hoofdpad naar het in het grillige bergbos gelegen Bakerfalls. Iets verder langs de route ligt de Governours Pool, waar je kunt zwemmen als het water je op deze hoogte niet te koud is. Tussen de boomvarens, rododendrons en mospakketten zijn vliegenvangers, spechten, waaierstaarten en bulbuls. Als je zonder stops het rondje via World’s End, Bakerfalls en de Governours Pool loopt, ben je ongeveer 2 uur onderweg. Een wandeling door Horton Plains is een eenvoudige trekking zonder al te veel klimmen en dalen.

Dag 7

Nuwara Eliya – Kandy.

Na het ontbijt nemen we afscheid van Nuwara Eliya en gaan we richting Kandy. Onderweg brengen we een bezoek aan het olifantenweeshuis bij Pinnawela waar meer dan 70 olifanten leven. Het ligt langs de oevers van de Maha Oya rivier. De olifanten in dit weeshuis worden verzorgd tot het moment dat ze weer uitgezet of te werk worden gesteld in de bosbouw, voor bijvoorbeeld het verslepen van bomen. Het is niet meer toegestaan de dieren zelf te voederen. Na het voederen nemen de olifanten een bad in de Maha Oya rivier, wat een behoorlijk spektakel is. Het bezoeken van het olifantenweeshuis is een indrukwekkende en hartverwarmende ervaring!

 

Informatie Pinnawela:

Voor de Britse kolonisatie in 1815 leefden er ongeveer 30.000 olifanten op het eiland maar door de jacht was de populatie in 1960 bijna uitgestorven. De overheid besloot daarom om de wilde olifant beter te beschermen en een weeshuis op te richten voor weesolifanten. Het olifantenweeshuis van Pinnawela is sinds de oprichting in 1975 door het Sri Lanka Wildlife Department uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische attracties. Het weeshuis ligt ten noordwesten van de stad Kegalla, tussen de hoofdstad Colombo en de koninklijke stad Kandy. De olifanten worden dagelijks getraind en gevoerd maar zijn verder vrij om rond te lopen. Uiteraard worden ze wel door verzorgers in de gaten gehouden. Tweemaal daags nemen de olifanten, onder het oog van de toeristen, een bad in de Maha Oya rivier. Dit is een goed moment voor het maken van foto’s en te genieten van de speelse jonge olifanten.

 

Na het bezoek aan de olifanten rijden we door naar Peradeniya voor een wandeling door de prachtige Botanische tuinen. De tuinen waren oorspronkelijk een koninklijk park en staat tegenwoordig bekend om de vele soorten orchideeën. Na de wandeling dor de tuinen gaan we eerst lunchen in Kandy. Hierna een stadstour en bezoeken we een lokale markt. ’s Avonds gaan we naar een grote Boeddhistische tempel en gaan we kijken naar een culturele dansvoorstelling. Hierna inchecken in het hotel. Sl 02 4

 

Informatie Kandy:

De stad Kandy is gelegen op 488 meter hoogte en is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Sri Lanka. De stad is gebouwd op de berghellingen rond een kunstmatig meer. Kandy is met 112.000 inwoners (2005) één van de grotere steden op Sri Lanka. Het is de hoofdstad van de Centrale Provincie en het gelijknamige district Kandy. Het was de laatste hoofdstad van het Singalese koninkrijk, voordat het hele eiland onder Britse overheersing viel in 1815. Tot het einde van de achttiende eeuw stond de kust van Ceylon (de oude naam voor Sri Lanka) onder bestuur van de Vereenigde Oostindische Compagnie. Dit bedrijf had een haat-liefde verhouding met het inlandse koninkrijk. De VOC was namelijk afhankelijk van de koning van Kandy die de VOC het kaneel leverde voor het uitoefenen van hun monopolie daarover. Daarnaast haalde de VOC er betelnoten en olifanten. Voor deze drie producten was met name interesse in de handelsgebieden in Azië zelf. Kandy is voornamelijk bekend vanwege de Dalada Maligawa (Tempel van de Tand), waar een hoektand van Boeddha bewaard zou worden. In het bijbehorende museum is het verhaal op diverse schilderijen te zien. De tand zou sinds de 4e eeuw na Christus in Sri Lanka zijn, met een korte onderbreking rond 1283, toen de tand terug naar India zou zijn genomen. Niet alleen door deze tempel, maar ook door de parade genaamd Kandy Esala Perahera, is Kandy de belangrijkste religieuze stad van Sri Lanka. Hierbij wordt de tand van Boeddha door de stad vervoerd op een olifant, maar sinds een tijd met een neptand om diefstal te voorkomen. Deze parade is in juli of augustus, gedurende een 10 dagen lang feest. De laatste dag van het feest is tijdens volle maan. In 1988 werd Kandy door UNESCO op de Wereld erfgoedlijst geplaatst.

Dag 8

Kandy – Kitulgala.

Na het ontbijt verlaten we Kandy en rijden we richting Kitulgala. Hier werd een deel van de beroemde film “Bridge on the River Kwai” opgenomen.’s Middags gaan we raften op de Kelani rivier welke dwars door de jungle gaat. Je legt hierbij ongeveer 7 km af langs rivierdorpjes en bedwingt de bochten en versnellingen in de rivier. Voordat de tocht begint krijg je instructies over de techniek van het raften. De rivier ontspringt in het hart van de wildernis en wringt zich door een rotsige kloof net boven Kitulgala. We overnachten we in het Kosgama Camp bij het Salawa Estate.

Dag 9

Kitulgala – luchthaven.

Na het ontbijt wordt je naar de luchthaven gebracht.

Dag 10

Aankomst Amsterdam of Brussel.

Aankomst Amsterdam of Brussel, einde rondreis.

Optioneel

Verlenging aan strand.

Bekijk onze Sri Lanka reizen

Gallerij