Update cookies preferences

Myanmar Ontdekkingstour en Golden Rock 14 dagen.

Een 14-daagse ontdekkingstour door Myanmar met vele onvergetelijke hoogtepunten. 

Met o.a. Shwedagon Pagode, Ayerwaddy rivier, Popa Taung Kalut, Golden Palace Monasterie, drijvende dorpen en tuinen, Golden Rock pagode en de mooiste landschappen.

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam (ook Brussel of Frankfurt mogelijk).

Vlucht van Amsterdam naar Yangon.

Dag 2

Aankomst Yangon (transfer naar het hotel).

Bij aankomst wordt je verwelkomd door je gids en heb je een transfer naar het hotel. ‘s Avonds maken we een bezoek aan de 99,3 m hoge Shwedagon Pagode. In deze meer dan 2500 jaar oude pagode bevindt zich een schatkamer waar 8 haren van Boeddha worden bewaard. Het is het hoogste verering symbool van de bevolking voor Boeddha. Overnachting in hotel.

Dag 3

Yangon – Bagan (binnenlandse vlucht) en sightseeing.

Ontbijt in het hotel en transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Bagan. Op de oevers van de Ayerwaddy Rivier bevindt zich het grootste aantal boeddhistische tempels, pagodes, stoepa’s en ruïnes van de wereld; de meeste dateren uit de 11de en 12 de eeuw. De bouwstijl van elk gebouw is typisch voor het boeddhisme, elk onderdeel heeft een spirituele betekenis. Het bezoek aan Bagan is een van de hoogtepunten van je reis. We nemen een kijkje bij de Shwezigon Pagoda, het prototype voor de latere stoepa’s en de beroemde pagodes van Myanmar. We gaan naar Shwesandaw Pagoda voor een panoramisch uizicht. De Htilominlo Tempel, is een 45 meter hoge tempel met fijne pleisterwerken en zandsteendecoratie aan de basis. Ananda Temple is een van de mooiste tempels van Bagan gebouwd door Koning Kyansitthar. We bezoeken ook een Myinkaba lacquerware dorp. We beëindigen de dag met een prachtige zonsondergang op een van de hoogste tempels waar we een magisch overzicht hebben over het hele gebied met zijn duizenden tempels. Overnachting in Bagan.

Dag 4

Bagan – Mt. Popa – Bagan sightseeing.

Ontbijt in het hotel. Start van onze rit naar Mt. Popa ongeveer 50 km buiten Bagan. De Popa Taung Kalut is 737 meter hoog en volledig afgezonderd van andere beboste bergen. Hij lijkt wel op een toren. De berg is gevormd uit een vulkaan die 250.000 jaar geleden uitbarstte. De 25 minuten durende klim is zeer stijl en hoog. Het wordt kouder naarmate men klimt en het uitzicht is overweldigend. Onderweg bezoeken we hutten van rietsuiker stengels. Hierna gaan we terug naar Bagan. We bezoeken een Min Nan Thu dorp en Paya Thonzu, waardevol voor zijn 13de eeuwse muurschilderingen. De Dhammayazika Pagode, een vijfhoekige pagode met een adembenemend zicht van op de hoog gelegen terrassen en Law Ka Nanda Pagode met vele zitbanken van waar men een mooi overzicht heeft over de Ayerwaddy Rivier. We bezoeken de Dhamayangyi Tempel, een reusachtig rode bakstenen tempel gebouwd door Koning Narathu, de Sulamani Tempel een mooie reusachtige structuur gebouwd door Koning Narapati Sithu. We kijken naar een Zonsondergang vanop de Pyathatgyi Tempel. Overnachting in een hotel in Bagan.

Dag 5

Bagan – Pakokku – Monywa.

Ontbijt in hotel. Check out en we rijden naar Pakokku over de brug van de Ayerwaddy rivier naar Pakokku. We rijden naar Monywa (3 ½ u.) Onderweg bezoeken we Ma-U Dorp voor de wierook industrie. Als de tijd het toelaat bezoeken we het Thanbodday Pagode complex met meer dan 580000 Boeddha afbeeldingen, in staande- of zit-houding, Bodhi Tataung complex. Aankomst in Monywa gelegen op de westelijke oever van de Chindwin Rivier, gelegen op 135 km van Mandalay. Overnachting in een Hotel in Monywa.

Dag 6

Monywa – Pho Wun Taung – Sagaing – Mandalay.

Na het ontbijt in het hotel rijden we naar Po Win Taung, gelegen op de westelijke oever van de Chindwin rivier. We maken een rit via de Chindwin brug voor een bezoek aan het Shwe Ba Taung Pagode grotten complex, ongeveer 26 km ten Westen van Monywa. In dit complex met 294 tempel grotten bevinden zich 2588 Boeddha’s en zeer mooie 16de eeuwse muurschilderingen. In de namiddag rijden we naar Sagaing gelegen aan de Sagaing heuvels, met zijn honderden pagodes en kloosters. In Sagaing bezoeken we U Min Thonze (hal van 30 Boeddha’s), Soon 0o Ponya Shin Pagode, gebouwd tegen de hoogste heuvel met prachtige panoramas van de vallei en de rivier, Nonnen kloosters en optioneel een bezoek aan de Zilversmid in Yahtaung village. Verder naar Mandalay voor overnachting.

Dag 7

Mandalay – Mingun – Mandalay (bezoek per boot).

Ontbijt in hotel. Daarna rijden we naar jetty. We nemen de boot tot Mingun, gelegen langs de westelijke oever van de Ayeyarwady Rivier. Bij aankomst Mingun, een bezoek aan de reuze onafgewerkte Mingun Pagoda gebouwd tussen 1790 en 1797, die gespleten werd door een aardbeving in 1838. Het is mogelijk ’s werelds grootste stenen massa. We bekijken ’s wereld grootste luidende klok van 87 ton gebouwd in 1808 door Bodawpaya. De Mya Thein Tan pagode heeft een zicht op de Sulamani Pagode op de top van de Mount Meru op het Tavatimsa plein met nats. We gaan terug naar Mandalay met de boot. We bezoeken ook de Ku Tho Daw Pagode welke bekend om ’s werelds grootste boek, omgeven door 729 marmeren stenen gegraveerd met boeddhistische schriften. We gaan verder naar Golden Palace Monasterie, wat vroeger een deel was van het paleizencomplex waar Koning Mindon leefde. ’s Avonds panoramisch zicht vanaf Mandalay Hill. Overnachting in Mandalay.

Dag 8

Mandalay – Amarapura – Ava – Mandalay Sightseeing.

Ontbijt in hotel. Na het ontbijt rijden we naar Amarapura via de U Bein Brug.Dit is een 1.6 km lange houten brug, waarvan men zegt dat dit de langste teakenhouten brug ter wereld is en 150 jaar geleden gebouwd. De brug verbindt Amarapura met een eiland midden in het meer Taungthaman, een vluchtige watermassa die opdroogt gedurende de winter. Naar Inwa (Ava) per boot. Inwa is gesticht in 1364 en was hoofdstad van Birma gedurende 400 jaar. De grootste bezienswaardigheid is het teaken Bagaya Klooster daterend van 1834. De 27 meter hoge kijktoren Nan myin van Inwa is het enige dat overgebleven is van het Paleis van Koning Bagidaw. We bezoeken Maha Aungmye Bonzan ook bekend als Me Nu Ok Kyaung, deze stenen structuur gebouwd in 1818 is in dezelfde stijl als de veel voorkomende teaken kloosters. ’s Avonds bezoeken we het gouden beeld van Boeddha Mahamuni, bronsgieterijen, marmeren steenkappers en bladgoud slagers. Overnachting in een Hotel in Mandalay.

Dag 9

Mandalay – Heho (binnenlandse vlucht ) – Pindaya – Kalaw.

Ontbijt in hotel. Daarna hebben we een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Heho. Je bevindt zich nu in de Shan Staat. Het heeft en aangenaam klimaat op 800 meter boven zeeniveau. We make een rit van Heho naar de Pindaya grot (1,5 u ). Er zouden zich hier meer dan 8000 Boeddha beelden bevinden van alle groottes bevinden, gemaakt in hout, steen, marmer en brons. Het is ook interessant om de huizen te bezoeken waar handgeschept papier gemaakt wordt (Shan papers) van de pulp van de zongedroogde schors van moerbei. Ook de moeite waard is te zien hoe een geoliede papieren zonnescherm wordt gemaakt, deze worden vooral gebruikt door monniken en nonnen. Verder naar Kalaw (ong. 2 uur), een voormalig Brits bergstation met een zacht lenteklimaat, een dennenbos, thee plantages en kleurrijke bergstammen maken van deze stad een bezienswaardigheid voor reizigers. We bezoeken de lokale markt en bergopwaarts bevind zich de oude katholieke kerk en een Kalaw spoorweg station (gebouwd in 1918), koloniale gebouwen aan de oostkant van de Circular Road, Nee Paya, geweven met bamboestrips en gedrenkt in lacquerware. Overnachting in Kalaw.

Dag 10

Kalaw – Inle Lake en Inle lake sightseeing (per boot).

Ontbijt in het hotel. Sightseeing per boot op het prachtige Inle Meer, het tweede grootste meer van Myanmar (17.7 km), waar de Inthar-stam woont, meestal in paalwoningen op het water. Per boot bezoeken wij de drijvende dorpen en drijvende tuinen met lotusbloemen. De speciale manier van roeien met een peddel aan het been zullen we kunnen bewonderen. Alsook de speciale manier van visvangst. We bezoeken de beroemde Phaung Daw Oo Pagode. Overnachting aan het Inle Meer.

Dag 11

Inle Meer – Indein – bezoek Inle Meer (per boot).

Na ontbijt bezoeken we een van de lokale 5 daagse markten waar u kennis maakt met de lokale bevolking Pa-O, Danu and Intha die hun goederen hier op de mobiele markten verkopen. Elke vijfde dag komen ze in hetzelfde dorp terug. Hier ziet u de etnische Pa-O, Danu en Intha bevolking die naar deze markten komen om hun waren te verkopen. Namiddag : transfer naar luchthaven voor je vlucht naar Yangon. Check-in in Yangon.

Dag 12

Inle Meer – Heho – Yangon (binnenlandse vlucht ) – Bago – Golden Rock.

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor een vlucht naar Yangon. Hierna rijden we naar de Golden Rock via Bago. Dit is de oude hoofdstad van het Mon Koninkrijk van de 13e tot 16e eeuw, ongeveer 65 km ten noorden van Yangon. Alvorens Bago te bereiken bezoeken we eerst Kyaikpun waar de Boeddha beelden met hun rug tegen elkaar zitten. Bezoek aan de lokale markt in Bago. Stop bij een pottenbakkerij. Geniet van de rit naar de Golden Rock. Overnachting in een Hotel in Golden Rock.

Dag 13

Sightseeing Golden Rock– Yangon.

Na het ontbijt rijden we met een open wagen naar Kinpun Base Camp voor de afdaling naar het midden camp (ongeveer 1 uur) van daaruit wandelen we 45 min tot het Golden Rock pagode platform. Het is een gouden rots die aan het uiteinde van een platform overhangt (5.5meter) waarin naar men zegt, een haar van Boeddha bewaard wordt. We wandelen daar rond om dan terug te keren naar het midden camp; terug met de open wagen naar Kinpun base camp. Terug naar Yangon (ong. 4 uur). Overnachting in een Hotel in Yangon.

Dag 14

Yangon gehele dag sightseeing.

Na het ontbijt in de voormiddag een wandeling langs de rivier, de haven en we bekijken het lokale leven, de ferries welke vertrekken naar Patein in de Delta en de steden bovenaan de Ayerwaddy rivier. We rijden langs de markt van China Town. Fotostop langs de oude koloniale gebouwen. We bezoek Bogyoke Aung San Market (Scott Market) welke gesloten is op een maandag. We wandelen langs de drukke straten van de benedenstad. ’s Avonds bezoeken we de laatavond markten met hun uitgestalde goederen. Daar heb je de gelegenheid om het ware leven van Yangon te ontdekken. Overnachting in Yangon.

Dag 15

Yangon vertrek met internationale vlucht.

Na het ontbijt verlaten we het hotel voor de transfer naar de luchthaven voor je internationale vlucht.

Dag 16

Aankomst Amsterdam.

Einde rondreis.

Alle reizen Myanmar

Gallerij