Update cookies preferences

Maleisië kennismaking en rondreis 14 dagen.

Een kennismakingsreis van 14 dagen door Maleisië! Met o.a. historisch Malacca, hoofdstad Kuala Lumpur, Cameron Highlands, boottochtjes, Kota Baru en strandvakantie Penang!

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam (ook Brussel of Frankfurt mogelijk).

Vlucht van Amsterdam naar Kuala Lumpur.

Dag 2

Aankomst Kuala Lumpur - transfer naar Malacca.

Bij aankomst wordt je opgewacht door je chauffeur en gids. Je wordt naar je hotel gebracht.

Dag 3

Malacca (UNESCO Heritage City).

Na het ontbijt maken we een wandeling door Malacca om het stadsleven te ervaren. De handelaren op het werk, winkels, neoklassieke gebouwen en historische plekken. We bezoeken de “Porta De Santiago” en de ruïnes van St. Pauls Church omringd door 17e eeuwse Nederlandse grafstenen. We gaan ook naar het rode plein, dit zijn de zalmrode oud Nederlandse administratieve gebouwen waar tegenwoordig het Malakka Museum is gevestigd en enkele andere overheidsgebouwen. Hierna brengen we een bezoek aan de Christ Church, Kampong Kling Moskee en het “huis van de Groene Barmhartige Clouds”, of de Cheng Hoon Tempel. Dit is de enigste tempel waar je 3 belangrijke leerstellingen van het Chinese geloof kan vinden, nl. het Taoïsme, boeddhisme en confucianisme. We maken een wandeling langs Malacca’s antieke straat, die eindigt aan de oever van de Malacca rivier. s’ Middags vrij om de stad op eigen gelegenheid verder te verkennen.

Dag 4

Malacca - Kuala Lumpur.

Na het ontbijt verlaten we Malacca en rijden we naar Kuala Lumpur. Bij aankomst KL eerst een Citytour. We bezoeken het Nationaal Museum, Nationaal Monument en het Parlement House. We rijden verder naar Lake Garden om het oude station en de Nationale Moskee te bezichtigen. We gaan ook een kijkje nemen bij Merdeka Square, een historische plek waar de onafhankelijkheid van het land werd verklaard in 1957. Populaire bezienswaardigheden zijn hier de Sultan Abdul Samad Building – met de unieke Moorse stijl architectuur, hetRoyal Selangor Club House en de St. Mary's Cathedral uit 1894. We gaan de Jamek moskee bekijken en de samenvloeiing van de Gombak en Klang rivier, waar Kuala Lumpur in het midden van de 19e eeuw werd gesticht door Kapitein Yap Ah Loy, een Chinese tinmijnwerker. De Citytour eindigt vandaag met een fotostop bij de Twin Towers.

Dag 5

Kuala Lumpur (vrije dag).

Vandaag ben je vrij om de stad zelf verder te ontdekken.

Dag 6

Kuala Lumpur naar Taman Negara.

Vandaag gaan we richting Taman Negara met een bezoek aan de Batu Caves, een kalkstenen grot net buiten de stad gelegen. Bij aankomst Tembling Jetty een boottocht naar Taman Negara. Vanavond heb je een nachtwandeling om de nachtdieren te zien.

Dag 7

Taman Negara.

Trekking naar de Teresik Hill om het majestueuze regenwoud te bekijken. We maken een wandeling over een hangbrug. In de namiddag een boottocht naar Lata Berkoh watervallen.

Dag 8

Taman Negara naar Cameron Highlands.

Vandaag maken we een boottocht naar Tembling Jetty. We reizen verder naar de Cameron Highlands, het beroemde heuvelresort in het land.

Dag 9

Cameron Highlands.

We maken vandaag een tour langs een theeplantage, theefabriek, lokale markten, insectenboerderij en Brinchang Town. s’ Middags vrij om Taman Rata zelf te verkennen.

Dag 10

Cameron Highlands - Kota Bharu.

Vanuit de Cameron Highlands gaan we naar Kota Bharu, de hoofdstad van Kelantan State. We bezoeken hier het Culturele Centrum voor culturele performances.

Dag 11

Kota Bharu naar Banding Island.

Vandaag maken we een Kota Bahru City tour. We bezoeken de kleurrijke centrale markt waar de meerderheid van de handelaren vrouwen zijn. Ook brengen we een bezoek aan een handwerkmuseum dat bekend staat om de mooie Kelantanese vakmanschap.

Dag 12

Banding Island naar Penang.

Na ontbijt vertrekken we per boot naar Lower Belum. We varen over de Temengor Lake naar een Aboriginal dorp en we gaan ons mengen met de lokale stam om meer te leren over hun nomadische levensstijl. We maken een wandeling met een lokale gids en gaan op zoek naar de Rafflesia bloem. Later een wandeling naar een waterval voor een verfrissende duik. Na de picknick lunch terug naar het hotel. In de namiddag reizen we via de Penang Bridge (13.5 km) naar Penang Island.

Dag 13

Penang.

We maken vandaag een Citytour door George Town en bezoeken de beroemde Fort Cornwalis. Let hier op de clan huizen en maken een wandeling om de levensstijl van de bewoners op de paalwoningen te bekijken. Hier kun je de moderne stadsstructuren bewonderen welke perfect passen in de oud historische gebouwen. We bezoeken ook de Goddess of Mercy tempel waar de locals bidden met joss sticks en wierook papier branden voor een goede welvaart en gezondheid. We gaan verder naar Little India, adem hier de geuren in van kruiden en koop wat snacks bij de kraampjes langs de straat. We gaan een kijkje nemen bij de Sri Mariamman tempel, de oudste op het eiland. We lopen langs smalle straatjes naar het prachtige Khoo Kongsi tempel, een van de mooiste Chinese tempels in Penang. De tour eindigt met een bezoek aan de beroemde Botanische tuin, hier observeren we de tuin met zijn flora en fauna. In de middag bezoeken we Kek Lok Si, de grootste Chinese tempel in Zuidoost-Azië. Opgericht door een Chinese boeddhistische priester uit Fujian, die in 1887 in Penang aangekomen was. De belangrijkste gebouwen werden in 1904 voltooid. Je zult de vele verschillende goden in de tempel, de mooie en ingewikkelde gravures en de Godin van Genade standbeeld met uitzicht op de stad zien. We lopen langs de zeven-tier Pagode van 10.000 Boeddha’s. Opgericht in 1930 met 3 architectonische stijlen, een Chinese basis, een Tahi middendeel en een Birmese top. De muren zijn versierd met 10.000 albast en bronzen Boeddha beelden. Een klein eindje verderop is het Penang Hill station. We nemen hier de kabelbaan tot aan de heuveltop en genieten van het Panoramisch uitzicht op Georgetown en de majestueuze Penang bridge. Later op de dag terug naar het hotel.

Dag 14

Penang.

Vrije dag om zelf te besteden.

Dag 15

Vertrek Penang naar Kuala Lumpur en Amsterdam (transfer naar luchthaven).

In de ochtend ben je vrij totdat het tijd is voor de transfer naar de luchthaven.

Dag 16

Aankomst Amsterdam.

Aankomst Amsterdam (of Brussel/Frankfurt). Einde rondreis.

Alle reizen Maleisië

Gallerij