Update cookies preferences

Interactief Luang Prabang 5 dagen.

Een 5-daagse interactieve tour door Luang Prabang, Laos. 

Met o.a. lokale dorpjes, monniken, tempels, Kuang Si Waterval, Lao Baci ceremonie en 

de mooiste uitzichten en landschappen!

Reis van dag tot dag

Dag 1

Aankomst Luang Pranbang - transfer naar hotel.

Bij aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt je begroet door je chauffeur en gids. 

Na een korte kennismaking wordt je naar je hotel gebracht.

Dag 2

Luang Prabang Citytour.

Je kunt met je gids overleggen om extra vroeg te beginnen (05.30) voor een optionele excursie. Je kunt dan deel nemen in het dagelijkse ochtendritueel van ‘Tak Bat’, oftwel het geven van aalmoezen aan de monniken. Dit is een uniek ritueel welke nog steeds wordt gedaan door de lokale bevolking in Luang Prabang. Je kunt dan ook naar de lokale markt gaan om te zie hoe de lokale bevolking hun inkopen doen. Terug naar hotel voor ontbijt.

 

Je hebt nu een Citytour van een halve dag city en deze begint met een bezoek aan het schilderachtige Koninklijk Paleis Museum, welke een goed overzicht van de lokale geschiedenis weergeeft. Onze volgende stop is Wat Visoun, beter bekend als 'The Water Melon Stupa' vanwege zijn vorm. Vervolgens bezoeken we de prachtige Wat Xiengthong, die de klassieke Luang Prabang stijl weergeeft. We bezoeken ook de Kunst en Volkenkunde Centre, welke een goed inzicht geeft in de etnische mix en de cultuur van Laos. Hierna bezoeken we de weef en textiel dorpjes Ban Xangkhong en Ban Xienglek. Onze laatste stop en excursie van vandaag is een klim op de Mount Phousi, welke een spectaculaire zonsondergang biedt en een prachtig panoramisch uitzicht over Luang Prabang en de Mekong rivier.

 

s’ Avonds tegen 1800 uur een unieke ontmoeting met de lokale bevolking. Maak kennis met de lokale bevolking en leer hun gebruiken en het nachtleven van Luang Prabang kennen. Je kunt je gids uitdagen om een spelletje Petanque of boules te spelen, dit is een populaire sport in Laos. Inclusief is vanmiddag ook een lokale lunch met bier of softdrinks.

Dag 3

Luang Prabang – rijstvelden – Kuang Si waterval 

(picknick lunch).

s’ Morgens na het ontbijt een rit naar het dorpje Ban Phong Van, ca. 5 kilometer buiten Luang Prabang. Hier leer en zie je hoe de rijst wordt verbouwd, en ervaar je het leven van een rijstfarmer van dichtbij. Je hebt de mogelijkheid om mee te doen met het planten van de rijst! Of bekijk de werkzaamheden vanaf het balkon vanaf een traditionele Lao rijsthuis. Deze is omgeven door de prachtig rijstvelden en de biologische boerderij. Je kan met de lokale mensen meedoen en je kunt hier de mooiste foto’s maken. 


Hierna gaan we naar de prachtige Kuang Si Waterval, waar u kunt afkoelen met een verfrissende duik in het turquoise zwembad of een wandeling langs de bospaden kunt maken. Naast de watervallen is een Bear Rescue Centre, dat geweldige werk doet bij de bescherming en het herstel van de zeldzame Aziatische zwarte beer. Onderweg terug naar Luang Prabang kunnen we nog enkele lokale dorpjes bezoeken. Hierna terug naar je hotel en rest van de dag vrij.

Dag 4

Luang Prabang – halve dag pak Ou grotten 

(avond Baci ceremonie).

Na het ontbijt gaan we aan boord van een privé-boot voor een cruise stroomopwaarts op de Mekong rivier, die ons een panoramisch uitzicht op het rustige platteland geeft. Onze eerste stop is het dorpje Ban Muangkeo waar we beginnen met een korte tocht naar de mysterieuze grotten van Pak Ou. De twee grotten hebben uitzicht op de Mekong rivier en staan vol met duizenden Boeddha beelden in verschillende vormen en maten. Hierna gaan we terug naar Luang Prabang met de boot en we stoppen bij Ban Nongxai, een ambachtslieden dorp. We zijn terug in Luang Prabang voor de lunch. In de avond wordt je thuis bij je gids uitgenodigd om deel te nemen aan een artisanale Lao Baci ceremonie, een heerlijke ervaring voor jong en oud, bedoeld om je geluk te wensen voor je verdere reizen en bestemmingen.

Dag 5

Luang Prabang – vertrek naar Amsterdam 

(transfer naar luchthaven).

Na ontbijt brengen we je naar de luchthaven van Luang Prabang voor je vlucht naar Amsterdam of andere bestemming.

Alle reizen Laos

Gallerij