Update cookies preferences

Compleet Laos 13 dagen.

Een 13-daagse ontdekkingstour door Laos met vele onvergetelijke indrukken en hoogtepunten. 

Met o.a. Pak Ou Caves, tempel Wat Xiengthong, zonsondergang Mount Phousi, Kuang Si waterval, Phou Phueng Fa en de mooiste landschappen!

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam (ook Brussel of Frankfurt mogelijk).

Vlucht van Amsterdam naar Chiang Rai, Laos.

Dag 2

Aankomst Chiang Rai - Pakbeng.

Bij aankomst op de luchthaven van Chiang Rai wordt je begroet door je chauffeur en gids. Na een korte kennismaking wordt je naar je hotel gebracht.

Dag 3

Houay Xai – Pakbeng.

Vanmorgen een transfer naar Chiang Kong en vervolgens met de veerboot een overtocht naar Huay Xay. De Shompoo cruise boot vertrekt vanaf de Huay Xay pier om ca. 09.00 uur. De boot vaart over de Mekong naar Pakbeng. Onderweg stoppen we om het dagelijkse leven te zien langs de Mekong en we bezoeken etnische minderheidsgroepen. We hebben lunch aan boord. Aankomst in Pakbeng voor zonsondergang en inchecken in de Lodge. Je kan dan genieten van een diner op het terras met uitzicht op de rivier de Mekong. Opmerking; de boot vaart alleen op dinsdag, donderdag en zondag (01 oktober-30 april) en op donderdag en zondag (01 mei-30 september).

Dag 4

Pakbeng - Luang Prabang.

Uitgebreid ontbijt in de Lodge, optioneel kun je een wandeling maken naar de Pakbeng markt, waar de bevolking uit de omliggende dorpen hun goederen ruilen. Om 08.30 begint de 2e etappe van de boottocht. We stoppen bij een Hmong dorp en daarna lunch aan boord. We varen door naar het Pak-Ou dorp aan de monding van de Nam Ou rivier en bezoeken de pak Ou grotten, de “grot van de duizend Boeddha’s”. Op weg naar Luang Prabang maken we een korte stop om het traditionele proces van het vervaardigen van de lokale rijstwijn te observeren. Aankomst in Luang Prabang voor zonsondergang, vervolgens wordt je naar je hotel gebracht.

Dag 5

Luang Prabang - Tak Bat & City Tour.

Je kunt met je gids overleggen om extra vroeg te beginnen (05.30) voor een optionele excursie. Je kunt dan deel nemen in het dagelijkse ochtendritueel van ‘Tak Bat’, oftwel het geven van aalmoezen aan de monniken. Dit is een uniek ritueel welke nog steeds wordt gedaan door de lokale bevolking in Luang Prabang. Je kunt dan ook naar de lokale markt gaan om te zie hoe de lokale bevolking hun inkopen doen. Terug naar hotel voor ontbijt. 


Je hebt nu een Citytour van een halve dag city en deze begint met een bezoek aan het schilderachtige Koninklijk Paleis Museum, welke een goed overzicht van de lokale geschiedenis weergeeft. Onze volgende stop is Wat Visoun, beter bekend als 'The Water Melon Stupa' vanwege zijn vorm. Vervolgens bezoeken we de prachtige Wat Xiengthong, die de klassieke Luang Prabang stijl weergeeft. We bezoeken ook de Kunst en Volkenkunde Centre, welke een goed inzicht geeft in de etnische mix en de cultuur van Laos. Hierna bezoeken we de weef en textiel dorpjes Ban Xangkhong en Ban Xienglek. Onze laatste stop en excursie van vandaag is een klim op de Mount Phousi, welke een spectaculaire zonsondergang biedt en een prachtig panoramisch uitzicht over Luang Prabang en de Mekong rivier.

Dag 6

Luang Prabang - Kuang Si Waterval.

Na het ontbijt rijden we de stad uit en heb je de mogelijkheid om te stoppen om de dorpen Khmu, Hmong en Lao Loum te bezoeken, de belangrijkste etnische groepen van Laos. Dit brengt ons vervolgens naar de prachtige Kuang Si Waterval, waar u kunt afkoelen met een verfrissende duik in het turquoise zwembad of een wandeling langs de bospaden kunt maken. Naast de watervallen is een Bear Rescue Centre, dat geweldige werk doet bij de bescherming en het herstel van de zeldzame Aziatische zwarte beer. We keren terug naar Luang Prabang tegen lunchtijd.

Dag 7

Luang Prabang -vrije dag.

Vandaag een vrije dag om zelf te besteden

Dag 8

Luang Prabang - Vang Vieng.

We beginnen vanmorgen vroeg, om 08:00 vertrekken we voor de rit zuidwaarts naar Vang Vieng. De weg volgt een bochtige maar zeer mooie bergroute, dus houdt je camera gereed! We maken we onze eerste stop bij Houi Hei, dat een geweldig uitzicht op de omliggende bergen biedt. We rijden dan verder naar Kiu Kam Pone om een Khmu dorp te verkennen. We arriveren dan bij Phou Phueng Fa welke een van de beste uitzichten biedt van Laos (als het weer het toelaat). Lunchstop onderweg. Na de lunch stoppen we bij Ban Hin Ngon, een pittoresk Hmong dorp. We maken ook een optionele stop bij Koe Kuang welke een lokale bosmarkt beschikt, waar ze eetbare slangen, ratten en diverse reptielen aanbieden! Onze laatste stop is een korte fotopauze bij de Phatang Mountain View point, hier heb je een prachtig uitzicht op de prachtige kalkstenen. s’ Middags komen we aan in Vang Vieng, waar je de rest van de dag vrij kunt besteden.

Dag 9

Vang Vieng – Vientiane.

Vanochtend bezoeken we eerst de Tham Jang grot, dat een geweldig uitzicht over de Nam Song rivier en het omliggende landschap biedt. Vervolgens gaan we op weg naar Vientiane. Onderweg stoppen we bij Tha Heua, een klein dorpje dat zich gespecialiseerd heeft in het voorbereiden van gedroogde vis, die de lokale bevolking aan de voorkant van de huizen ophangt. We dan verder naar Nam Ngum, een pittoresk populair dorpje voor de lokale dagjesmensen van Vientiane. Na de lunch met uitzicht op het meer, stoppen we dan in Ban Keun welke beroemd is om zijn zoutmijn. Hier kun je meer leren over het dagelijks werk van de lokale bevolking. Net buiten Vientiane maken we een laatste stop bij de interessante Don Makai insectenmarkt. Hier kan de meer avontuurlijke reiziger enkele van de lekkere insectensnacks proberen! We komen in de vroege avond in Vientiane aan.

Dag 10

Vientiane - City Tour and Buddha Park.

Vandaag beginnen we al vroeg om naar de fascinerende lokale markt van Thongkhankham te gaan. Dit is de markt waar de lokale bevolking hun inkopen doen. Er wordt op de markt een grote verscheidenheid van vreemde en wonderlijke voedingsmiddelen aangeboden. 


Na de markt gaan we verder de stand ontdekken en bezoeken de oudste Wat van Vientiane, de Wat Sisakhet met enkele duizenden miniatuur Boeddha beelden. Ook nemen we een kijkje bij de voormalige Koninklijke tempel van Wat Pra Keo, dat nu dienst doet als museum van kunst en antiek. 


We reizen verder naar Lanexang Avenue waar je de gelegenheid hebt om wat foto's van het imposante Patuxai Monument, wat erg lijkt op de Arc de Triomphe in Parijs. De klim naar de top biedt een geweldig uitzicht over Vientiane. We reizen verder via Rue Singha 23, Laos Nationale icoon en het meest belangrijkste religieuze gebouw de gouden stoepa van That Luang. Het laatste bezoek in de ochtend is het indrukwekkende COPE expositiecentrum, welke de nadruk legt op een veel over het hoofd gezien aspect van Laos. De lokale bevolking wordt dagelijks geconfronteerd met de niet-geëxplodeerde munitie als gevolg van de zware bombardementen tijdens de oorlog in het Vietnam gebied. 


In de middag bezoeken we het eigenzinnige maar indrukwekkende Boeddha Park, een betoverende collectie van boeddhistische en hindoeïstische sculpturen aan de oevers van de rivier de Mekong. Het Buddha Park is gebouwd in de jaren 1950 door een zelfbenoemde 'heilige man' - het park beschikt over een aantal zeer fotogenieke en ongewone sculpturen, waaronder een enorme liggende Boeddha, en een gigantische pompoen. 


Bij terugkeer naar Vientiane hebben we de mogelijkheid om te stoppen bij de Lao Disabled Womens Centre, dat waardevolle training en scholing biedt voor gehandicapte vrouwen in Laos. De vrouwen hier zijn vriendelijk en het is interessant om via een praatje meer weten te komen over hun leven. Een spectaculair uitzicht op de rivier de Mekong bij zonsondergang is een perfecte manier om de dag te beëindigen.

Dag 11

Vientiane - Pakse - Tad Lo (binnenlandse vlucht).

Vandaag een vroeg ontbijt en daarna een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Pakse. Na aankomst op de luchthaven rijden we oostwaarts via het Bolaven Plateau. Het Bolaven Plateau staat bekend om zijn koelere temperatuur en is gelegen hoog boven de Mekong-vallei. Onze eerste stop is bij het dorpje Houet Tien, welke bekend staat om het vervaardigen van messen. 

We stoppen hierna bij een theeplantage, gevolgd door een stop bij de Tad Fen waterval, een schilderachtige dubbele waterval. We bezoeken vandaag ook een koffieplantage en de Tha Teng markt, een kleurrijke voedselmarkt van etnische minderheden. We gaan een aantal dorpjes ontdekken zoals de Ban Bong neau dat een offeraltaar heeft en Ban Kokphung, waar ze doodskisten onder hun huizen bewaren. We komen in de namiddag aan bij de prachtige Tadlo waterval en de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 12

Tad Lo - Wat Phou - Khong Island.

Na het ontbijt verlaten we het plateau en bezoeken eerst de zeer mooie Paxua waterval. We rijden dan door naar Champassak en Wat Phou, een oud Khmer religieus complex welke dateert uit de 5e eeuw. Deze tempel is een van de hoogtepunten van je reis naar Laos. In de late namiddag rijden we naar Don Khong, de grootste van de Mekong-eilanden en plaatselijk bekend als 'Siphandon', letterlijk '4000 eilanden '. Don Khong is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het traditionele Laos leven op het platteland. We komen aan op Khong Island met de veerboot in de vroege avond.

Dag 13

Khong Island - 4000 Islands.

We gaan al vroeg aan boord van een lokale privé-boot voor een boottocht langs de 4000 eilanden. We bereiken het pittoreske eiland Don Khone en het eiland gaan we verkennen per fiets. Je ontdekt hier de route van een oude verlaten spoorweg en je kunt een aantal van de oude Franse koloniale gebouwen bewonderen en de prachtige Liphi Waterval. We keren terug naar onze boot en gaan terug naar het vasteland en brengen een bezoek aan de spectaculaire Khone Phapheng Falls, een van de grootste en krachtigste watervallen in Zuidoost-Azië. Vanaf hier nemen we de boot op de Mekong rivier en varen naar een van de weinige plaatsen in de wereld waar het mogelijk is om de zoetwaterdolfijnen te zien. Ze leven in diepe poelen nabij de Cambodja grens, en als je geluk hebt kun je een glimp van hen opvangen.

Dag 14

Khong Island - Pakse - vertrek naar Amsterdam 

(transfer naar luchthaven).

Na ontbijt brengen we je naar de luchthaven van Pakse voor je vlucht naar Amsterdam of andere bestemming.

Dag 15

Aankomst Amsterdam (of Brussel/Frankfurt).

Einde rondreis.

Alle reizen Laos

Gallerij