Update cookies preferences

Trans Sulawesi 21 dagen.

21-daagse spectaculaire en adembenemende individuele privérondreis van Zuid naar Noord Sulawesi. De reis gaat door afwisselende landschappen, unieke culturen, dorpjes, bergen en valleien. Sulawesi (vroeger Celebes geheten) heeft een grotendeels ongerepte natuur, welke uniek is in Indonesië en waar nog weinig toeristen komen. U zult zich verbazen over de oude tradities die hier nog leven.

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam (ook Brussel mogelijk).

Vlucht van Amsterdam of Brussel naar Makassar.

Dag 2

Makassar.

Aankomst in Makassar, transfer naar het hotel voor overnachting, het hotel ligt in het centrum van de stad aan zee.

Dag 3

Ujang Pandang.

Na het ontbijt een korte stadstour door het voormalige Ujung Pandang, we bezoeken Paotere, de oude haven van Makassar waar de mooie trotse Bugineze Phinisi nog met de hand worden geladen, het oude Hollandse Fort Rotterdam, een Chinese tempel en Clara Bundt om de schelpen collectie te bewonderen.

Dag 4

Makassar - Tanjung Bira.

Vandaag beginnen we aan onze tocht door Sulawesi, vertrek naar Bira, de Buginezen staan bekend als de beste botenbouwers en scheepsvaarders van Indonesië. In Tanah Beru kunnen we zien hoe deze mooie houten Trotse bugineze schepen worden gebouwd. Ook bezoeken we een waterval op weg naar Bira.

Dag 5

Tanjung Bira - Sengkang.

Na het ontbijt vertrek naar Sengkang, een klein plaatsje gelegen in het centrum van het voormalig Bugineze Koninkrijk aan het Tempe meer. De tocht gaat via Watampone waar we het museum van Andi Mapasissi bezoeken om zijn collectie betreffende de voormalige Bugineze koningen te bewonderen. In de middag aankomst in Sengkang. Tijdens de zonsondergang maken me een tocht op het Tempe meer om te zien hoe de vissers op de drijvende dorpen op het meer wonen.

Dag 6

Sengkang - Toraja.

In de ochtend vertrek naar Toraja. Eerst bezoeken we nog de locale huisnijverheid van Sengkang en omgeving het weven van de beroemde Bugineze zijde – via Pare Pare waar we de lunch gebruiken, komen we in Enrekang waar we stoppen op de puncak Lakawan tegenover de “erotische” berg om van het uitzicht te genieten, in de middag aankomst in Toraja voor overnachting in een typisch Toraja Hotel.

Dag 7

Toraja - ontdekkingstocht.

Na het ontbijt de gehele dag op ontdekking door het Toraja land, we bezoeken onder andere vandaag Lemo waar de rijen Tau Tau poppen op de balkons voor de graven staan, Suaya en omgeving om achter het geheim van de babyboom te komen, Londa waar de doden nog steeds met groots ceremonieel worden bijgezet en Kete Kesu, niet alleen bekend vanwege zijnde een van Toraja oudste dorpen maar ook vanwege zijn prachtig houtsnijwerk.

Dag 8

Toraja - ontdekkingstocht.

Na het ontbijt wederom de gehele dag op ontdekking door het Toraja land we bezoeken vandaag Batutumonga vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over Rantepao en vallei. Een ideale omgeving voor het maken van een flinke wandeling Een wandeling langs de sawa’s en door het dagelijkse Toraja Leven. In de middag bezoeken we ook nog Sa’dan, bekend als het weefgebied van Toraja.

Dag 9

Toraja - Pendelo.

Na het ontbijt vertrek naar Pendolo, een klein plaatsje gelegen net over de grens van Centraal Sulawesi. De weg van Toraja naar Palopo levert prachtige vergezichten op. Via het Masamba district met zijn Palmolive plantages komen we laat in de middag aan in Pendolo.

Dag 10

Pendolo - Poso meer.

Na het ontbijt steken we het Poso meer over, een tocht van ongeveer twee uren dwars over het meer. Het Poso meer staat bekend als een van de schoonste meren van de wereld het is omringd met zandstranden en tropisch regenwoud. In de middag bezoeken we de Sulawena waterval, bekend als een van de meest indrukwekkendste watervallen van Azië, maar liefst 1 km lang “rafting” water.

Dag 11

Posomeer - ontdekkingstocht.

Volledige dag op ontdekking rondom het Poso meer, we bezoeken in de ochtend een andere waterval de Wera Salopa, een waterval van maar liefst 12 stappen , de auto brengt ons tot het Balinese Transmigratie dorpje, Tanusa, vanwaar we een wandeling maken naar de waterval die in een Tropisch regenwoud ligt. Een wandeling die ons langs de vanille, kruidnagel, koffie en cacao voert.

Dag 12

Posomeer - Moutong.

Vandaag vertrek naar Moutong, een klein vissersplaatsje. Een lange maar interessante rit Vandaag steken we de evenaar over.

Dag 13

Mouting - Gorontalo.

Door met de tocht naar Gorontalo, wederom een hele dag in de auto maar genieten van de uitzichten. Gorontalo is een verrassend stadje waar we nog veel Koloniale gebouwen vinden. Openbaar vervoer is hier paard en wagen.

Dag 14

Gorontalo - Manado.

Na het ontbijt vertrek naar Manado, eindpunt van onze reis, de hoofdstad van Noord Sulawesi. Een mooie tocht met veel uitzichten op witte stranden met kokosnootbomen. Lunch onderweg, in de namiddag aankomst in Manado voor overnachting in hotel.

Dag 15

Manado - ontdekkingstocht.

Na het ontbijt de gehele dag op excursie naar Tangkoko, een prachtig natuur reservaat gelegen op een paar uren rijden vanaf Manado – we kunnen hier nog de tarsius zien, de kleinste aap van de wereld en de hornbills, de neushoorn vogels. Naast de fauna is het een weelde van Flora in dit park. Onder leiding van een ranger gaan we het tropisch regenwoud in. In de namiddag terug naar Manado voor overnachting. Of; De gehele dag op ontdekking door Manado en omgeving, we bezoeken de Minahasa streek met zijn Tondano meer en de Japanse grotten die diende als schuilplaats tijdens de 2e wereld oorlog. Ook brengen we een bezoek aan Woleo, waar we kunnen zien hoe de traditionele houten Minahasa Huizen worden gemaakt.

Dag 16

Bunaken eiland.

Na het ontbijt vertrek naar het eiland Bunaken, bekend als een van de grootste beschermde marine natuurparken van de wereld. Met een gemotoriseerde boot ongeveer 30 minuten varen vanaf Manado – prachtig om te snorkelen of te relaxen op het witte strand.

Dag 17

Bunaken eiland.

Bunaken Seabreeze (dive) resort.

Dag 18

Bunaken Seabreeze.

Bunaken Seabreeze (dive) resort.

Dag 19

Bunaken Seabreeze.

Bunaken Seabreeze (dive) resort.

Dag 20

Bunaken Seabreeze.

Bunaken Seabreeze (dive) resort.

Dag 21

Bunaken Seabreeze.

Bunaken Seabreeze (dive) resort.

Dag 22

Manado - luchthaven.

Transfer terug naar Manado airport – voor het halen van de vlucht naar uw volgende bestemming

Dag 23

Aankomst Amsterdam/Brussel.

Einde rondreis.

Alle reizen Indonesie

Gallerij