Update cookies preferences

Orang Utans, Varanen, Bali en Gili's - 18 dagen

(reiscode: DJ-18D-SBKG)

18 dagen natuur, dieren en cultuur. Met olifanten, Orang Utans, de Komodo varanen en relaxen op Gili Trawangan.

Reis van dag tot dag

Dag 1

Aankomst Medan - inchecken hotel.

Na aankomst op de luchthaven van Medan maak je kennis met je chauffeur en gids. Je wordt nu naar je hotel gebracht en je bent de rest van de middag vrij. Je kunt nu even zelf de stad ingaan of de omgeving bekijken.

Dag 2

Medan - Tangkahan.

Na het ontbijt heb je een stadstour door Medan. Je bezoekt o.a de grote Moskee, lokale markten en het Sultans Paleis. In de middag rijden we door naar Tangkahan en rijden we via Binjai en Batang Serangan. Bij aankomst Tangkahan inchecken in het hotel.

 


Dag 3

Tangkahan - olifanten wassen + tubing.

Na het ontbijt lopen we naar het startpunt alwaar je het olifanten reservaat bezoekt. Het is zeer interessant om dit project te bezoeken waar olifanten ingezet worden voor woudbeheer. Hier kun je evt. meehelpen de olifanten te verzorgen en wassen, hierna glijd je met een autoband de rivier af dwars door de jungle. 

Dag 4

Tangkahan - Bukit Lawang (Orang Oetans) met jeep of motor.

Na het ontbijt verlaten we Tangkahan en gaan we naar Bukit Lawang. We doen dit per Jeep of per motor. Onderweg stoppen we bij verschillende plantages en meerdere interessante plaatsen. Onderweg zijn er vele mooie uitzichten om even bij te stoppen en kun je genieten van de lokale activiteiten van de lokale bevolking. 

Dag 5

Bukit Lawang - trekking Jungle Orang Utans.

Na het ontbijt een wandeling door de jungle om de Orang-oetans te zien. De trekking duurt ca. 2 á 3 uur. Als je wilt kun je in overleg met de gids een langere trekkingtocht maken.

Dag 6

Bukit Lawang - Samosir.

Na het ontbijt rijden we naar het eilandje in het eiland Sumatra, Samosir. Onderweg stoppen we o.a bij de Sipiso-piso waterval, de Rumah Bolan (long house), het oude paleis van de Batak Simalungun Koningen. Bij Simarjarunjung heb je een mooi uitzicht over Lake Toba. In Parapat gaan we per veerboot naar het eiland Samosir, midden in Lake Toba. 


Dag 7

Samosir (excursies).

Na ontbijt excursies rond Lake Toba en bezoek aan verschillende Batak Taba dorpjes:

Tomok: oude graftombe van de Sidabutar koningen.

Ambarita: de stenen stoelen en executieplaats van de Sjalagan koningen.

Simanindo: Batak Toba traditionele dansen (tor-tor) en bezoek museum.

's Middags terug naar het hotel.


Dag 8

Samosir - Medan - binnenlandse vlucht naar Denpasar - transfer naar Sanur

Vandaag is alweer de laatste dag van het programma en gaan we terug naar Medan. De autorit naar de luchthaven duurt ongeveer 4 uur inclusief de stops. We brengen je naar de luchthaven van Medan voor je vlucht naar Denpasar Bali. Bij aankomst te Denpasar wacht een chauffeur om je naar het hotel in Sanur te brengen.

Dag 9

Samosir - Medan - binnenlandse vlucht naar Denpasar - transfer naar Sanur

Vandaag heb je een vrije dag in Sanur, om ca. 1500 uur haalt je chauffeur je op voor een zonsondergang excursie bij de tempel Tanah Lot. Hierna wordt je weer teruggebracht naar je hotel.

Dag 10

Denpasar - Labuan Bajo.

Vandaag vlieg je van Bali naar Labuan Bajo, een klein, vriendelijk kustplaatsje op Flores. Na aankomst word je opgehaald en naar een leuk hotelletje gebracht met uitzicht op de haven. De rest van de dag is vrij om te zwemmen, snorkelen of om op je gemak de omgeving te verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de prachtige spiegelgrotten. Labuan Bajo staat tevens bekend om zijn schitterende zonsondergangen, die mag je zeker niet missen!

Dag 11

Labuan Bajo - Rinca/Komodo.

In de ochtend stap je aan boord van onze boot die de komende dagen je thuis zal zijn. In alle rust kun je genieten van een unieke boottocht door een van de mooiste gebieden van Indonesië. Je maakt een stop om te snorkelen bij pulau Bidadari, een werkelijk fraai koraalrif. Je overnacht op de boot bij Rinca. Ondertussen bereid onze kok een heerlijke maaltijd voor je. Het is geweldig om op het dek onder de hemel te slapen, een duizend-sterren hotel!

Dag 12

Rinca.

Je maakt een mooie ochtendwandeling en geniet van de prachtige vergezichten en het ruige landschap van Rinca. Op dit onherbergzame eilandje leeft de drie meter lange Komodo varaan, een prehistorisch monster waarvan de westerse wereld het bestaan tot 1911 niet kende! Dit eiland wordt nauwelijks bezocht door toeristen en de varaan leeft hier in een meer natuurlijke omgeving dan op Komodo. Vervolgens vaar je naar een prachtige onbewoond eilandje om te snorkelen. De boot legt voor zonsondergang aan bij Pulau Kalong. Op dit eiland hangen duizenden vliegende honden in de boom die uitvliegen tegen schemer, een zeer indrukwekkend tafereel.

Dag 13

Komodo.

In de ochtend maak je een wandeling over het eiland Komodo. Ook hier zul je de Komodo varaan aantreffen. Volwassen komodovaranen zijn tussen de 170 en 180 cm lang en wegen ongeveer 35 tot 55 kg . Ze eten alles wat ze kunnen vangen of doden. Naast herten en wilde geiten staan zelfs waterbuffels met een gewicht 10 tot 15 maal hun eigen gewicht op het menu. Hun voorkeur genieten zwangere gehoefde dieren die ze door hun geur herkennen. Maar ook mensen zijn niet veilig. In 1984 verdween de bejaarde Zwitserse Baron Rudolf Von Reding op het eiland Komodo. Alleen zijn fotocamera werd teruggevonden en waarschijnlijk is hij ten prooi gevallen aan hongerige varanen. Behalve Komodo varanen komen er ook andere bijzondere dieren en vogels op het eiland voor zoals de Australische monniksvogel, de groengeel gekuifde kaketoe, herten, bantengs en zwijnen. Na de wandeling keer je terug naar Labuan Bajo.


Dag 14

Labuan - Bajo binnenlandse vlucht naar Bali.

's Ochtends heb je een vroege vlucht Bali, bij aankomst een speedbootovertocht naar Gili Trawangan.

Dag 15

Gili Trawangan - relaxen/vrije dagen.

Vrije dag Gili Trawangan.

Dag 16

Gili Trawangan

Vrije dag Gili Trawangan.

Dag 17

Gili Trawangan

Vrije dag Gili Trawangan.

Dag 18

Lombok – Amsterdam.

Je chauffeur brengt je naar de luchthaven van Lombok voor je vlucht naar Amsterdam of andere bestemming.

Alle reizen Indonesië

Gallerij Sumatra - Java - Bali