Update cookies preferences

Zuid India Delights 17 dagen.

India; een droom tussen het verleden en heden! India wordt ook wel een continent genoemd. Van Noord naar Zuid en van Oost naar West, er zijn vele culturen, verschillende talen, allerlei gewoontes en de landschappen zijn adembenemend. Go-Asia nodigt je uit om deel uit te maken van een spectaculaire 17-daagse rondreis met 5000 jaar oude invloeden en tradities. Ontdek op deze rondreis de betoverende steden. Je zult je verwonderen over de natuurlijke schoonheid van het land. Geniet van de magie en het mysterie van oude culturen, vrijwel ongerept sinds het begin van de moderne tijd. Voel de spiritualiteit die het leven op dit prachtige subcontinent doordringt.

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam of Brussel.

Vlucht van Amsterdam naar Chennai.

Dag 2

Aankomst Chennai (start auto en chauffeur - kennismaking - transfer naar het hotel).

Bij aankomst op de luchthaven van Chennai staat je chauffeur je al op te wachten. Na een korte kennismaking brengen we je naar het hotel. Chennai, ook wel bekend als Madras, is de hoofdstad van Tamil Nadu. Deze exotische staat is ook wel bekend om zijn houwwerken in de tempels en zijden sari’s. Het is de 4e grootste stad van India. In vergelijking met andere grote steden van India, is het hier minder druk en vervuild. Chennai was de 1e nederzetting van de East India Company. Het werd opgericht in 1639 op een stuk land aangewezen door de Raja van Chandragiri, de laatste vertegenwoordiger van de Vijyanagar heersers van Hampi.

Dag 3

Chennai – Mahabalipuram (70km - 1,5 uur).

 

s’ Morgens maken we een citytour door Chennai en bezoeken we de Sri Kapaleeswarar Tempel en de Sri Parthasarathy .

 

De Sri Kapaleeswarar Tempel, werd in 8e eeuw gebouwd door de Pallava heersers. De tempel is gewijd aan Lord Shiva en heeft een aantal prachtige sculpturen, waaronder de bronzen afgoden van 63 Saivite Saints (Nayanmars) waarvan de buitenste zeldzame exemplaren zijn. Niet Hindoes mogen niet de belangrijkste aanbiddingplaats binnentreden.

 

De Sri Parthasarathy tempel is gesitueerd bij Triplicane in de buurt van het beroemde strand van Marini in Chennai. De tempel ligt op een 1.5 hectare groot gebied en werd gebouwd door de Pallavas in de 8e eeuw. De tempel, gewijd aan Lord Krishna (Parthasarathy) bevat beelden van de vijf incarnaties van Vishnu. Het heeft ook een klein heiligdom gewijd aan Vedavalli Ammai, Vishnu's echtgenoot.

 

s’ Middags maken we een excursie door Mahabalipuram, een klein dorp gelegen aan de zee. Het was de tweede hoofdstad van de Pallava koningen van Kanchipuram. De stad wordt ook wel Mamallapuram genoemd en heeft een 20km lang prachtig strand en figuren gehouwd uit rots en steen. De sculpturen zijn interessant omdat het alledaagse beelden laat zien. Dit in tegenstelling tot de rest van de staat Tamil Nadu, waar overwegend goden en godinnen te zien zijn. We bezoeken Krishna Mandapam, een van de eerste tempels met beelden in het steen gehouwen. Het toont oa Krishna dat de berg Govardhana optilt, om zijn verwanten te beschermen tegen de woede van Indra, de God van de regen.

 

Onderweg we bezoeken we Kanchipuiram. Kanchipuram was de hoofdstad van de vroege Chola koningen in de 2e eeuw voor Christus en een Pallava hoofdstad tussen de 6e en 8e eeuw . De koningen van de Vijayanagar dynastie regeerde Kanchipuram van de 14e tot de 17e eeuw. Kanchipuram is een van de zeven meest heilige pelgrim plaatsen voor de hindoes. Kanchi heeft ongeveer 126 tempels en een aantal meer in de omgeving. Er zijn verschillende grote tempels zoals de Ekambaranatha Chidambaram (hemel), Sri Kalahasti (lucht), Thiruvanaikoil (water) en Tiruvannamalai (vuur). De stad ook bekend om haar zijden sari’s, biedt toeristen een cultuur welke ongetwijfeld een van de rijkste en meest intelligente is van de wereld.

Dag 4

Mahabalipuram.

Vandaag oa een citytour door Mahabalipuram. We bezoeken Krishna Mandapam, een van de eerste tempels met snij –en houwwerk. Hier zie je een houtsnijwerk van een pastorale scene, het toont Krishna welke de berg Govardhana optilt, om zijn verwanten te beschermen tegen de woede van Indra, de god van de regen.

 

Pancha Pandava Rathas zijn prachtige structuren welke dateren uit de 7e eeuw en bevinden zich in het zuidelijke einde van Mahabalipuram. Deze Rathas (wagens) zijn vijf in getal en gesneden uit een enkele steen. De vijf rathas zijn architectonische voorlopers van de Zuid-Indiase tempels. De Shore tempels werden gebouwd in 7de eeuw, tijdens het bewind van Rajasimha, en vertegenwoordigen de laatste fase van Pallava kunst. Deze mooie en romantische tempels, geteisterd door wind en zee, zijn zo indrukwekkend dat ze zijn toegevoegd aan de World Heritage monumenten. De twee torens van de tempels bevatten een heiligdom voor de Heer Vishnu en voor Lord Shiva.

 

Rest van de dag vrij aan het strand.

Dag 5

Mahabalipuram - Tanjore (305km - 5 uur).

Na het ontbijt een rit naar Tanjore. Tanjore was de hoofdstad van de keizerlijke Chola dynastie duizend jaar geleden. We bezoeken vandaag eerst de Sri Brahadeeswaar tempel. De Sri Brahadeeswaar tempel gebouwd door Raja Raja in 1010 is de bekroning van de Chola architectuur. De koepel werd ervaardigd uit een stuk graniet en weegt naar schatting 80 ton. De koepel werd geplaats via een 4 km lange oprit, vergelijkbaar met de werkwijze van de bouw van de Egyptische piramiden.

 

Onderweg bezoeken we de Shiva tempel in Chidambaram. Bij aankomst te Tanjore, inchecken in het hotel.

Dag 6

Tanjore - Trichy-Srirangam (55km – 1,5 uur).

In de ochtend hebben we een excursie naar de Sri Brahadeeswarar tempel. We bezoeken ook het Nayak Paleis welke vlak naast de tempel ligt en gebouwd is door de Nayaks. Het heeft enorme gangen en ruime zalen en een bronzen beeld uit de Chola periode.

 

s’ Middags brengen we een bezoek aan Trichy en Srirangam. Trichy, gelegen aan de oevers van de rivier de Cauvery, werd genoemd door Ptolemaeus in de 2e eeuw voor Christus. Het is ook India’s grootste centrum voor de productie van kunstdiamanten.

 

In Trichy we bezoeken de beroemde Rock Fort tempel, een spectaculair monument welke op een enorme rots ligt. De rots rijst plotseling op uit de vlakte over de oude stad. Dit tempelcomplex is een verzameling van 3 tempels, de Manikka Vinayakar tempel aan de voet van de heuvel, de Uchhi Pillayar Koyil op de top van de heuvel en de Taayumaanavar Koyil (Shivastalam) op de heuvel.

 

In Srirangam we bezoeken de Sri Ranganathaswami Tempel. De tempel van Ranganatha is de grootste in India, en zeer belangrijk en heilig voor alle hindoes. Srirangam wordt ook vermeld als de Nava Graha Sthalas, ofwel tempels welke de planeten representeren. Het is omgeven door 7 concentrische ommuurde binnenplaatsen met 21 prachtige toegangspoorten. Binnen de muren zijn verschillende heiligdommen en bazaars.

 

Na een dag vol interessante excursies keren we terug naar je hotel.

Dag 7

Tanjore – Madurai (210km – 4 uur).

Vandaag een mooie rit naar Madurai alwaar we een citytour gaan doen. Madurai is meer dan 2500 jaar oud en de tweede grootste stad van de Tamil Nadu. Het is een belangrijk cultureel en commercieel centrum. Hier wordt nog steeds Tamil gesproken in de zuiverste vorm. De stad is in de vorm van een lotus opgezet. Het moderne Madurai is ontluikend industrieel centrum, hoewel de uitgestrekte rijstvelden, stoffige wegen en de drukke bazaars het doen lijken op een groot dorp. Moderniteit heeft ook Madurai bereikt, maar niet ten koste van haar rijke en traditie en cultuur.

 

Madurai is ook de thuisbasis van een groot aantal tempels die de verfijnde architectonische werken van weleer weespiegelen. Er zijn vele toeristische atrracties in Madurai welke je vreugd en opwinding zal opwekken. Deze stad is meer de moeite waard om te bezoeken!

 

Onderweg lunchen we bij Chatinadu en daarna rijden we door naar Madurai. Bij aankomst inchecken in het hotel. Rest van de dag vrij.

Dag 8

Madurai.

Madurai is ook de thuisbasis van een groot aantal tempels die de verfijnde architectonische werken van weleer weespiegelen. Er zijn vele toeristische atrracties in Madurai welke je vreugd en opwinding zal opwekken. Deze stad is meer de moeite waard om te bezoeken!

 

We bezoeken het Tirumala Nayak Paleis, een gracieus gebouw gebouwd door Thirumalai Nayaakar in 1636. De schilderijen, gravures en de ontwerpen tonen de verbazingwekkende talenten van de Nayak Koningen. Een klassiek voorbeeld van de van de Indo-Saraceense stijl is de gebeeldhouwde koepel zonder dat deze wordt ondersteund door liggers of spanten.

 

We brengen ook een bezoek aan de grote Meenakshi tempel gewijd aan de gemalin van Shiva met zijn torenhoge Gopurams. Godin Meenakshi en Lord Shiva zijn de belangrijkste goden van de tempel. De tempel heeft 985 fraai gebeeldhouwde pilaren die samen de duizend pilaren Mandapa Hal vormen. Al eeuwen is de tempel het middelpunt voor literatuur, kunst, muziek en dans.

 

s’ Avonds ben je getuige van de interessante Aarti ceremonie bij de Meenakshi Tempel. Hierna terug naar het hotel.

Dag 9

Madurai – Periyar (137km – 4 uur).

Periyar is Zuid-India’s meest populaire wildreservaat, het omvat een gebied van 777 m2. Het is vooral bekend om zijn olifanten. Het park heeft een schilderachting meer in het hart van het natuurpark. Gevormd door de bouw van een dam in 1895, dit reservoir kronkelt rond de contouren van de beboste heuvels, die een eeuwige bron vormen voor de lokale fauna. Het dichte bos en de verscheidenheid van de flora behoren ook tot de toeristische bezienswaardigheden van Periyar. Er zijn bomen van meer dan 100 jaar oud en 50 meter hoog. Het wildreservaat heeft een frisse lucht door het vochtige loofbos en geeft je de kans om van de rust en sereniteit te genieten.

 

s’ Middags maken we een rit op een olifanten en bezoeken we plantages en specerijen.

Dag 10

Periyar - Kumarakom (130km – 4 uur).

Vandaag een rit van Periyar naar Kumarakom. s’Middags arriveren we in Kumarakom. Dit toeristische dorp ligt in een schilderachtige omgeving, aan de oevers van het aangename Vembanadmeer, 16km van Kottayam. Een oude rubberplantage rond het meer is ontwikkeld tot een vogelreservaat. Een pad gaat door het moeras naar het belangrijkste broedgebied, terwijl het eiland in het midden van het meer te bereiken is per boot.

Dag 11

Kumarakom - Alleppey (47km – 1 uur).

Vandaag rijden we naar Alleppey waar je een overnachting hebt in een huisboot! De huisboten vergen een grote zorgvuldig –en hansdvaardigheid om de planken samen te voegen zonder dat er een enkele spijker wordt gebruikt. De huisboten zijn een van de grootste en bekendste toeristische attracties van India. De boten hebben een of twee badkamers, een open woonkamer, terras en een keuken. De bemanning bestaat uit roeiers, kok en de gids.

 

Een dicht netwerk van 44 rivieren en door de mens gemaakte grachten omhullen Kerala in een grote glinsterende groene web. Deze backwaters van Kerala vormen de levensader van het prachtige Kerala en zijn de perfecte bestemmingen. De waterwegen van Kerala hebben een belangrijke rol gespeeld in de economie van de staat. Rijstboten en kleine schepen vervoeren en leveren kokos, rubber, rijst en specerijen aan de diverse handelscentra van Kerala. Zelfs vandaag de dag verbinden deze waterwegen afgelegen dorpen en eilanden met het vast land.

 

Het is een fantastische ervaring om mee te varen met deze huisboten, door de omgeving en schoonheid van dorpen in je te laten opnemen. Varen langs het kronkelende netwerk van rivieren, zie je de unieke waterwereld en charme. Je spot kleurrijke insecten en vlinders welke voorbij flitsen over de weelderige oevers van de Kerala rivieren. Snel zwemmende zilvervissen en waggelende watervogels vormen een integraal onderdeel van deze schijnbaar rustige maar drukke waterwereld doordrenkt van een schitterende groene mist. Eet gekruide en gebakken rijstwafels aan boord van een drijvend rijstboot. De kok maakt een traditionele lekkernij voor je klaar. Lekker luieren op het dek en tel de sterren die boven je glinsteren. De krekels maken een aangenaam geluid wanneer je vaart langs het oneindige netwerk van de Kerala rivieren. Je kunt de lokale dorpen bezoeken en de bazaars zijn overvol met kokos, kokosnoten en andere plaatselijke producten. U ontmoet de lokale bevolking en ziet hun levensstijl. Hoewel de bevolking omgeven is door water, houden ze koeien, varkens, kippen en eenden.

 

s’Middags arriveren we in Kumarakom. Dit toeristische dorp ligt in een schilderachtige omgeving, aan de oevers van het aangename Vembanadmeer, 16km van Kottayam. Een oude rubberplantage rond het meer is ontwikkeld tot een vogelreservaat. Een pad gaat door het moeras naar het belangrijkste broedgebied, terwijl het eiland in het midden van het meer te bereiken is per boot.

 

Overnachting in de House Boat.

Dag 12

Alleppey – Cochin (60km – 2 uur).

Na je ontbijt in je hotel verplaatsen we ons van Munnar naar Cochin. Hier maken we in de middag een stadstour. Cochin is een prachtige stad gelegen aan de westkust van India, tegenover de Arabische Zee (ook wel de Koningin van de Arabische Zee genoemd). Het is de cultuur en het erfgoed centrum van Kerela. In de cluster van eilanden is Cochin de commerciële stad van Kerela en heeft een van de mooiste natuurlijke havens in de wereld. Kochi was het centrum van de handel met het oude Rome met handelswaar als peper, parels, fijne zijde, katoen, honing, olie, kaneelblad, gember en indigo.

 

We rijden naar Mattancherry, waar we de Joodse synagoge en het Nederlandse Paleis gaan bezoeken. De Joodse synagoge, gebouwd in 1568, is de oudste synagoge van de gememebest. Het werd vernietigd door een bombardement tijdens de Portugese inval in 1662 en werd weer herbouwd door de Nederlanders.

 

Het Mattancherry Palace ofwel het Nederlandse Paleis, werd gebouwd door de Portugezen maar later bewerkt door de Nederlanders. Het Paleis heeft een mooie collectie van muurschilderingen welke de heldendaden toedichten aan de Hindoe Mahabharatha en Ramayana.

 

We bezoeken de St. Francis Kerk in Cochin, welke de oudste kerk is gebouwd door de Europeanen in India. De kerk werd oorspronkelijk van hout gemaakt en later herbouwd met stenen metselwerk. Het werd gerestaureerd in 1779 door de Protestantse Nederlanders, omgezet in een Anglicaanse kerk door de Britten in 1795 en is tegenwoordig in eigendom van de Kerk van Zuid-India. Vasco da Gama werd hier in 1524 begraven voordat zijn overblijfselen werden verplaatst naar Lissabon, Portugal. De grafsteen ligt hier nog steeds.

 

We bezoeken ook de Santa Cruz Basiliek, de huidige structuur van deze kerk werd gebouwd in 1905 nadat de Britten de oorspronkelijke kathedraal, welke werd gebouwd door de Portugezen, hadden vernietigd. De opbouw dateert uit 1505. Het werd opgewaardeerd tot een basiliek in 1984.

 

We gaan kijken naar vissers welke de Chinese visnetten gebruiken, een efficiënte manier om vis te vangen. In de avond bezoeken we een kleurrijke Kathakali dansvoorstelling. Deze dans is een oude religieuze dansdrama overgeleverd op generatie op generatie en uitgevoerd door toegewijde families van Kerala.

Dag 13

Cochin – Ooty (258km – 5 uur).

Na het ontbijt rijden we naar Ooty. Deze plaats, ook wel bekend als Udagamandalam, is de "Koningin van de heuvelstations" en de hoofdstad van het Nilgiris district. Het is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in India. Nilgiris betekent "Blue Mountains". Het is een streek met pittoreske picknickplaatsen. De plaats werd ook wel gebruikt door de Britten als populaire weekendje weg tijdens de koloniale dagen. Het is gelegen op een hoogte van 2240 meter boven de zeespiegel.

Dag 14

Ooty

Vandaag maken we een stadstour door Ooty. We bezoeken de Botansiche tuinen, de belangrijkste toeristische attractie van Ooty. Het is meer dan 50 hectare groot en liggen op de lagere hellingen van de Dodabetta piek, het hoogste punt in Ooty. De oprichting van de vele theeplantages maakte Ooty wereldberoemd. Hoge bergen, dichte bossen, uitgestrekte graslanden en kilometers theetuinen begroeten je op de meeste routes.

Dag 15

Ooty - Mysore (164km – 4 uur).

Een mooie autorit van Ooty naar Mysore. Mysore is altijd geassocieerd met de Koninklijke families en hun mecenaat, of het nu de Wodeyars of de Sultans betrof. Mysore is een stad die bekend staat om zijn schitterende paleizen en majestueuze gebouwen. Een bezoek aan de stad roept visioenen op van de glorie van de illustere Wodeyar Koningen. Deze voormalige hoofdstad van de staat heeft nog steeds de traditie in muziek en dans, kunst en literatuur en de aloude ambachten. Bij aankomst rest van de dag vrij.

Dag 16

Mysore - Srirangapatnam – Somnathpur (48km – 1 uur).

Na het ontbijt een rit en excursie naar Somnathpur.

 

Somnathpur is een klein dorpje aan de oevers van de rivier Cauvery dat werd opgericht door de commandant van het Hoyasala leger, Somnath. Het dorp is beroemd om zijn prachtige en grootse Keshava tempel welke is gebouwd in de Hoyasala stijl. De tempel is beroemd om zijn uitgebreide en ingewikkelde beeldhouwwerken. De tempel ligt in een ommuurde binnenplaats met een poort en een veranda. De tempel is gebouwd op een verhoogd stervormige platform.

 

De zijkanten van het verhoogde platform zijn rijk versierd met gebeeldhouwde friezen, portretten van de cavalerie, olifanten en scenes uit de heldendichten. De bovenste rijen hebben sculpturen van vooral Vishnu in verschillende vormen.

 

De tempel heeft 3 ingewikkelde gehouwde toppen. De grote zaal heeft prachtig gedraaide pilaren en plafondpanelen. Het beeld van de Lord Kesheva die ooit de zaal sierde, ontbreekt vandaag de dag. De tempel is een voorbeeld van de grootse en glorieuze tempels gebouwd door de Hoysala heersers. De namen van de beeldhouwers zijn ingeschreven op hun werken, welke gebruikelijk was tijdens het bewind van de Hoyasalas. De tempel is net zo mooi als de wereldberoemde Belur en de Halebid tempels en zijn zeker een bezoek waard!

 

We bezoeken ook het Maharadja Paleis welke gebouwd werd in 1857 in de Indo Saraceense stijl. Het paleis is een schatkamer van prachtig houtsnijwerk en kunstwerken van over de hele wereld. We rijden naar Chamundi Hill, waar u wordt verwelkomd door een kleurrijk standbeeld van Mahishasura, de demon naar waar Mysore is vernoemd. De gigantische stier, het voertuig van Shiva, wordt nog steeds aanbeden.

Dag 17

Mysore – Bangalore (145km – 3 uur).

Bangalore, de hoofdstad van de zuidelijke Indiase deelstaat Karnataka, is de zevende grootste stad van India. Het is ook bekend als de Garden City vanwege de vele prachtige tuinen en parken. Hoewel de oorsprong van Bangalore oud is, werd de huidige stad gesticht in de 16e eeuw en is sindsdien een belangrijk administratief centrum. Door de hoge concentratie van de IT-industrie, wordt het ook wel de Silicon Valley van India genoemd.

 

We bezoeken Vidhan Sabha met zijn indrukwekkende gevels en portalen van puur sandelhout. Ook een bezoek aan het City Museum welke geopend werd in 1886. Het is een van de oudste musea in India met 18 galerijen waaronder neolithische vondsten uit de Chandravalli opgravingen en van de Indus vallei, vooral Mohenjodaro oudheden. Er zijn ook antieke juwelen, textiel, munten, kunst, miniatuur schilderijen en geologische items.

 

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad is de Bull tempel. Het heeft een prachtige monolithische structuur. Het werd gebouwd door de Kempe Gowda. De Nandi, de heilige stier, is gehouwen uit een rotsblok en is 6.1 meter lang en 4.6 meter hoog.

Dag 18

Bangalore luchthaven.

We brengen je vandaag naar de luchthaven van Bangalore, afscheid nemen van je chauffeur/gids en we hopen dat je een fantastische reis en vakantie hebt gehad!

Dag 19

Aankomst Amsterdam.

Aankomst Amsterdam of Brussel, einde rondreis.

Alle reizen India

Gallerij