Update cookies preferences

Klassiek Noord-India 13 dagen.

Go-Asia nodigt je uit om deel uit te maken van een spectaculaire 13-daagse rondreis met 5000 jaar oude invloeden en tradities. Ontdek de betoverende steden en geniet van de magie en het mysterie van de oude culturen welke vrijwel ongerept is sinds het begin van de moderne tijd. Ervaar de spiritualiteit op dit prachtige continent. Beleef een prachtige en onvergetelijke rondreis door het hart van Noord-India.

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam (ook Brussel of Frankfurt mogelijk).

Vlucht van Amsterdam naar Delhi.

Dag 2

Aankomst New Delhi (start auto en chauffeur - kennismaking - transfer naar het hotel).

Bij aankomst op de luchthaven van Delhi wordt je opgewacht door je chauffeur/gids. Na een korte kennismaking wordt je naar je hotel gebracht – rest van de middag vrij.

 

Info New Delhi:

De hoofdstad van India heeft 11 miljoen inwoners en bestaat uit twee aan elkaar gebouwde steden. Naast het oorspronkelijke Delhi bouwden de Britten de regeringszetel New Delhi. Het voorvoegsel "New" wordt tegenwoordig vaak weggelaten. De stad ligt aan de heilige rivier Yamuna. Net als in andere Indiase steden is de binnenstad van het oude Delhi een chaotische wirwar van straatjes, waar het krioelt van de mensen, ossenwagens, fietsen, auto’s, paardenwagens en verder alles wat beweegt. In dat oude centrum staan gebouwen van rode steen, de nalatenschap van de grootmogols. Het beroemde Rode Fort werd in 1639 gebouwd in opdracht van Shah Jahan, die zijn hoofdstad van Agra naar Delhi verplaatste. Binnen de muren van het fort liggen marmeren paviljoenen en badhuizen.

Dag 3

Delhi.

Vandaag hebben we een drukke dag met veel excursies! We bezoeken het oude stadsgedeelte (7e eeuw) Shahjahanabad, deze weg gebouwd in opdracht van de Mughal keizer Shah Jahan. We rijden langs het rode fort gebouwd in de 17e eeuw. Dit fort is opgebouwd met rode zandsteen en is omgeven door een hoge muur van 33 meter hoog. Binnen het fort zijn prachtige paleizen en mooie tuinen.

 

Tegenover het rode fort ligt de Jama Masjid (moskee) uit 1656. Gemaakt van rood zandsteen en marmer. Het is India’s grootste moskee met plaats voor meer dan 20.000 mensen. Je kunt hierna Chandi Chwok bezoeken, een oude oriëntaalse en drukke markt.

 

Vlakbij de rivier Yamuna, is de begraafplaats Raj Ghat van Gandhi. Hij is hier gecremeerd in 1948. Een eeuwige vlam brandt hier 24 uur per dag.

 

Info Gandhi:

Mohandas Karamchand Gandhi (Porbandar, 2 oktober 1869 – New Delhi, 30 januari 1948), vaak Mahatma Gandhi genoemd, was een Indiaas politicus. Na een rechtenstudie in Engeland vertrok Gandhi naar Zuid-Afrika, waar hij zich voor de Indiase bevolkingsgroep inzette. Na terugkeer in India werd hij leider in de Indiase onafhankelijkheidsstrijd. Mahatma Gandhi was een van de grondleggers van de moderne staat India en voorstander van actieve geweldloosheid als middel voor revolutie. Gandhi spande zich ook in voor verzoening tussen hindoes en moslims in India. Hij werd in 1948 in New Delhi vermoord door een extremistische hindoeïst. Zijn geboortedag wordt gevierd als Gandhi Jayanti, een dag waarop mensen van vele gezinnen hun held herdenken. Bij een bescheiden monument, Raj Ghat, pal aan de rivier de Yamuna in New Delhi, wordt dan zijn favoriete lied Raghupati Raghava gezongen en wordt op de ouderwetse wijze katoen gesponnen. Een bekende uitspraak van Gandhi is "De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht."

 

Na het bezoek aan de begraafplaats van Ghandi, bezoeken we de Janpath, Rashtrapati Bhawan (Hindi voor Presidentieel Paleis). Dit historische monument is gebouwd ter herdenking van de 70.000 soldaten die zijn gesneuveld in de 1e wereldoorlog.

Dag 4

Delhi – Jaipur.

Vandaag rijden we van Delhi naar Jaipur. Deze stad is ook bekend als de “roze stad”, het is de flamboyante en kleurvolle hoofdstad van Rajasthan (provincie Noord-India). Het is nu een van de belangrijkste “Heritage” (erfgoed) steden van India. De stad is in 1728 gevestigd door Maharaja Sawai Jai Singh II, de vorst van Amber. Jaipur blijft de enigste stad in de wereld welke de 9 divisies van het heelal symboliseert, door negen rechthoekige sectoren. Na aankomst in Jaipur naar het hotel, rest van de dag vrij.

Dag 5

Jaipur - Amber – Jaipur.

Vandaag een excursie naar het Amber Fort. Het Fort is gelegen op de top van een heuvel zeven kilomter ten Noorden van Jaipur. Het stadspaleis is beschermd door torenhoge buitenmuren, een andere wand loopt enkele kilometers door langs de heuvels van het paleis..

 

In de namiddag bezoeken we City Palace, een combinatie van conventionele Rajasthani en Mughal architectuur. City Palace is een groot complex, dat vele hofjes, tuinen en gebouwen huisvest. Het stadspaleis herbergt de Chandra Mahal, Sei Govind Dev tempel en het stadspaleis museum.

 

Onderweg maken we een fotostop bij het Paleis der Winden (Hawa Mahal). Hawa Mahal is een voorbeeld van de volmaaktheid van de architectuur. Hawa Mahal werd gebouwd met roze en rode zandsteen, prachtig gesneden en geschetst met witte rand en motief.

 

We bezoeken ook Jantar Mantar, gebouwd in 1716. Het is gelegen in het stadspaleis. Jantar Mantar bevat een verzameling van instrumenten voor het observeren van de bewegingen van zon, maan, planeten en sterren.

Dag 6

Jaipur - Fatehpur Sikri – Agra.

Na het ontbijt rijden we naar Agra. Agra, de stad van de Mughals bied je de kans om de enorme monumenten, majestueuze gebouwen, en de populaire kunst en kunstnijverheid te verkennen. De architectonische pracht van de mausolea, het fort en de paleizen is een levendige restant van de mausolea, het fort en de paleizen is een levendige herinnering van het kapitaal van de hoofdstad in de 16e en vroege 17e eeuw.

Onderweg bezoeken we Fatehpur Sikri. Het is een prachtige en inmiddels verlaten middeleeuwse stad gebouwd door Akbar de Grote in de 16e eeuw om als de hoofdstad te dienen voor zijn uitgestrekte rijk. De Mughals verlieten deze stad door gebrek aan water. Fatehpur Sikri had hier een kort leven van pracht en praal. Toen Akbar de stad verliet in 1585, verloor het zijn betekenis. Het is nu de meest prachtige en goed bewaarde spookstad van India.

Dag 7

Agra.

Vandaag bezoeken we misschien wel het hoogtepunt van deze rondreis, de Taj Mahal! We gaan al vroeg weg zodat we de zonsopgang kunnen zien. De Taj Mahl is als een gedicht in wit marmer, gebouwd door Shah Jahan, ter nagedachtenis van zijn vrouw, Mumtaj Mahal. Met meer dan 20.000 werknemers duurde het 22 jaar om de Taj Mahal te bouwen. De schoonheid van de Taj Mahal is betoverend en het weerspiegelt de wonderlijke schoonheid van de architectuur. De Taj Mahal symboliseert de rijkdom van kunst en architectuur van de Mughal periode. India 1 7

 

Na deze mooie excursie bezoeken we ook het Agra Fort. Dit Fort, gebouwd door keizer Akbar, op de westelijke oever van de rivier Yamuna is verfraaid met paleizen en tuinen. Het fort domineert het centrum van de stad. De halve maanvormige fort met muren van 20 meter hoog, bevat een doolhof van gebouwen die een kleine stad vormen binnen de stad Agra zelf.

 

’s Middags vrij om langs de vele marktkraampjes te wandelen.

Dag 8

Agra – Gwalior.

Vandaag een treinrit van Agra naar Gwalior. Bij aankomst Gwalior verzorgen wij een transfer naar je hotel. In de namiddag een citytour door Gwalior.

Dag 9

Gwalior - Jhansi – Orcha.

Vandaag rijden we naar Orcha. Orcha was de hoofdstad van de Bundela Rajputs tussen 1531 en 1783. Orcha is een klein plaatsje met oude paleizen en forten gelegen aan de oevers van de Betwa rivier. De stad heeft een rijk historisch verleden en de vele tempels en paleizen zijn daar het bewijs van. De paleizen schitteren nog steeds in glorie en vertellen de verhalen van de heersers in vroegere tijden. In het fort van Orcha bevinden zich drie 17-eeuwse paleizen en zijn er veel mooie tempels te zien in de stad. Veel gelovigen brengen een bezoek aan de prachtige tempels. Onderweg bezoeken we Jhansi.

 

Na het inchecken een citytour door Orcha. We bezoeken het prachtige oude paleis op een rotsachtig gesteente boven het beboste landschap. Bezoek de Raj Mahal met de “Hall of Private Audience and Public Audience” en koninklijke vertrekken met prachtige muurschilderingen. Later een bezoek aan de Laxmi Narayan Tempel.

Dag 10

Orcha – Khajuraho.

Na ontbijt gaan we verder naar Khajuraho, een wereld erfgoed gebied, en is bekend om zijn prachtige tempels en erotische sculpturen. De tempels zijn bij toeval ontdekt, maar zijn nu India’s tweede meest favoriete bestemming na de Taj Mahal. Oorspronkelijk waren er meer dan 80 tempels, waarvan er nu nog 22 zijn behouden. Khajuraho was de historische hoofdstad van de Chandela Dynastie.

 

Verondersteld wordt dat de tempels werden gebouwd in de 9e en 10e eeuw. De sculpturen zijn zeer erotisch en de sensuele beeltenissen vormen intieme scenes van menselijke emoties.

Dag 11

Khajuraho.

Vandaag en halve dag citytour door Khajuraho. De Lakshmana Tempel, de Matangesvara Tempel en de Varaha tempel vormen één complex en de Visvanatha en Nandi tempels zijn niet ver gesitueerd van dit complex. De Chitragupta, Jagadambi en de Kandariya Mahadeva tempels zijn gesitueerd ten westen van deze tempels. Deze monumenten zijn goed onderhouden door de Archaeological Survey of India en liggen in groene gazons, kleurrijke struiken en bloemenperken.


De architectuur van de tempels hebben een speciale betekenis. De Indo Arische Nagara architectuur is terug te vinden in de sculpturen van Khajuraho. Verschillende aspecten van het leven zijn versierd in de vorm van sculpturen op de muren van de Khajuraho tempels. Godinnen, Goden en dieren worden afgebeeld op de tempelmuren. Erotische beelden zijn de meest opvallende kenmerken van de Khajuraho tempels. De beelden van de Hindi goden, dansers en muzikanten lijken zo echt, alsof ze bijna tot leven komen. Vandaag ook een excursie naar de Oostelijke groep van tempels, het bevat 3 Brahmaanse tempels bekend staand als Brahma, Vamana en Javari en 3 Jain tempels, de Ghantai, Adinath en Parsvanath.

Dag 12

Khajuraho - Varanasi (binnenlandse vlucht).

Vandaag een binnenlandse vlucht van Kahjuraho naar Varanasi. Bij aankomst op de luchthaven van Varanasi een transfer naar het hotel. Varanasi ontleend zijn naam aan de 2 stromen, Varuna in het noorden en Assi in het zuiden. Beide rivieren monden uit in de Ganges. Het werd ook wel Kashi, lichtstad genoemd. Het was al een stad toen Rome werd gesticht en het was een bloeiend centrum van handel toen Boeddha naar Sarnath kwam, 9 km verderop gelegen, voor zijn eerste preek, 500 jaar voor Christus.

Dag 13

Varanasi.

Vroeg in de ochtend ervaar je het leven van deze oude stad. Zie de zonsopgang van de rijzende zon tijdens een boottochtje op de Ganges. Ervaar de vroege ochtend rituelen van de Hindoes, duizenden mensen die een bad nemen in de Ganges rivier. Het is interessant om te zien hoe de pelgrims snoep, bloemen en heilig water aan de zonnegod aanbieden. Na het ontbijt hebben we een wandeltocht door Varanasi en bezoeken we de Gouden tempel, Durga tempel, Hanuman en andere tempels.

 

Later op de dag maken we een excursie naar Sarnath. Nadat Boeddha verlichting bereikte kwam hij naar Sarnath. Hier gaf hij zijn eerste preek. We bezoeken de Chaukhandi, Dhamek Stupa en Sarnath Museum (gesloten op vrijdag).

 

In de avond wonen we een ceremonie bij Ghats. Ook wel “Puja Vuur”genoemd, deze ceremonie is een overgave aan de rivier de Ganges, de zon, Lord Shiva, vuur en het hele universum.

Dag 14

Varanasi - Delhi (binnenlandse vlucht).

Binnenlandse vlucht van Varanasi naar Delhi.

Dag 15

Delhi - Amsterdam - Aankomst Amsterdam (of Brussel/Frankfurt).

Einde rondreis.

Alle reizen India

Gallerij