Update cookies preferences

Cultureel Rajasthan 15 dagen.

Go-Asia nodigt je uit om deel uit te maken van een spectaculaire 15-daagse rondreis met 5000 jaar oude invloeden en tradities. Geniet van de aantrekkingskracht en mysteries van ouderwetse culturen, bijna onaangeraakt sinds het begin van de moderne tijd en voel de duidelijke spiritualiteit. Ervaar een spectaculaire avonturenreis en de vorstelijke roem, eens alleen voorbestemd voor vorsten op hun reizen door het hart van Noord India. Letterlijk het "Land of Kings" (Land van Vorsten), veel van de Indiase geschiedenis is afkomstig van dit ontzagwekkende land.

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam of Brussel (dag 1).

Vlucht van Amsterdam naar Delhi.

Dag 2

Aankomst New Delhi (start auto en chauffeur - kennismaking - transfer naar het hotel).

Aankomst op de New Delhi luchthaven. Hier maak je alvast kennis met je chauffeur/gids voor de rondreis. We brengen je naar het hotel en de rest van de dag ben je vrij. 


New Delhi, de hoofdstad en de 3e grootste stad in India is een combinatie van oud en modern. De stad geeft een rijk beeld van cultuur, architectuur en verschillende culturen. Een oude geschiedenis, monumenten, galerijen, tuinen en exotische shows. Bestaande uit 2 verschillende maar harmonische delen, het oude en nieuwe Delhi is een belangrijke trekpleister van Noord-India. Het oude Delhi brengt je langs fraaie moskeeën, monumenten en forten. Het nieuwe Delhi toont de verfijnde architectuur van de Indiase en Britse invloeden.

Dag 3

Delhi.

Vandaag maken we een excursie naar het oude en nieuwe gedeelte van India. We bezoeken de 7e stad van Delhi, Shahjahanabad (Old Delhi), gebouwd door de Mughal Vorst Shah Jahan (1639-48 AD) nadat hij de hoofdstad verplaatste van Agra naar Delhi. We rijden via de Red Fort, een 17e eeuws oude vesting gebouwd van rode zandsteen en omgeven door een hoge afscheidingsmuur van 33 meter hoog. Binnen staan weelderige paleizen en mooie tuinen. 

 

Tegenover de Red Fort staat de Jama Masjid (Vrijdag Moskee) gebouwd van rode zandsteen en witte marmer, welke gereed was in 1656. Het is de grootste moskee in India waar meer dan 20.000 mensen kunnen bidden. We verblijven een tijdje in Chandi Chowk om te genieten van een oriëntale tjokvolle markt. Vlakbij de rivier Yamuna, is de begraafplaats Raj Ghat van Gandhi. Hij is hier gecremeerd in 1948. Een eeuwige vlam brandt hier 24 uur per dag.

 

Info Gandhi:

Mohandas Karamchand Gandhi (Porbandar, 2 oktober 1869 – New Delhi, 30 januari 1948), vaak Mahatma Gandhi genoemd, was een Indiaas politicus. Na een rechtenstudie in Engeland vertrok Gandhi naar Zuid-Afrika, waar hij zich voor de Indiase bevolkingsgroep inzette. Na terugkeer in India werd hij leider in de Indiase onafhankelijkheidsstrijd. Mahatma Gandhi was een van de grondleggers van de moderne staat India en voorstander van actieve geweldloosheid als middel voor revolutie. Gandhi spande zich ook in voor verzoening tussen hindoes en moslims in India. Hij werd in 1948 in New Delhi vermoord door een extremistische hindoeïst. Zijn geboortedag wordt gevierd als Gandhi Jayanti, een dag waarop mensen van vele gezinnen hun held herdenken. Bij een bescheiden monument, Raj Ghat, pal aan de rivier de Yamuna in New Delhi, wordt dan zijn favoriete lied Raghupati Raghava gezongen en wordt op de ouderwetse wijze katoen gesponnen. Een bekende uitspraak van Gandhi is "De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht."

 

We rijden langs de Janpath, Rashtrapati Bhawan (Hindi voor presidentiele paleis) en de India Gate. Deze gebouwen zijn misschien een van de meest indrukwekkend structuren gebouwd in de hoofdstad van India. Dit historische monument werd gebouwd als een gedenkteken ter herdenking van de 70.000 Indiase soldaten welke omgekomen zijn in de Eerste Wereld oorlog.

 

Later op de dag bezoeken we de Humayum's Tombe, gebouwd door zijn vrouw Haji Begum in de 16e eeuw. Dit gebouw is een vroeg voorbeeld van de Mughal architectuur welke geldt als de voorloper van de Taj Mahal. De elementen in het ontwerp zijn oa. een laag gebouw belicht door hoge gewelfde ingangspoorten met bovenop een bollende gewelf en omgeven door de char bagh (tuin verdeeld in 4 gedeelten), waterkanalen en fonteinen.

 

Als laatste bezoeken we vandaag de 12e eeuwse Qitab Minar, een fijn bewerkte Minaret met de hand gemetseld en uitgesneden met een hoogte van 234 ft. We zien een ijzeren pilaar die de beschadigingen heeft weerstaan en nog steeds niet verroest is na 1500 jaar.

Dag 4

Delhi-Mandawa (260 km - 5 uur).

Vandaag hebben we een rit naar Mandawa. Mandawa is het hart van het semi-droge Shekhawati gebied. Shekwati verkreeg haar naam van Rap Shekha die dit gebied leidde in de 14e eeuw. Het Fort van Mandawa werd gebouwd in het jaar 1755 door Thakur Nawal Singh, de oprichter van de stad. Dit was de tijd wanneer Mandawa werd bewoond door de rijke en dominante Silk Route koopmannen. Zij bouwden vele Haveli’s (mooie huizen met veel aandacht voor architectuur) en Tempels. Met de migratie van de koopmannen bleven de huizen en Haveli’s leeg en werden daarna door niemand bewoond en onderhouden. Mandawa heeft nog altijd de charme en aura van lang vervlogen tijden en om hier te verblijven is alsof je een andere wereld instapt.

Dag 5

Mandawa-Bikaner (180 km - 4 uur).

Na het ontbijt maken we een korte wandeling door Mandawa. Hierna rijden we door naar de woestijnstad van Rajasthan, Bikaner. De stad is gelegen in het Noorden van de woestijnprovincie en omgeven door zandduinen. Bikaner behoudt de middeleeuwse grandeur dat de levensstijl van de stad doordringt. Bikaner wordt ook wel kamelenstad genoemd, de stad heeft de beste kamelen om te berijden en een van de grootste kamelen onderzoeks –en fokkerijcentrum van de wereld. 


De geschiedenis van Bikaner stamt uit het jaar 1488 toen Rao Bikaij (een afstammeling van de oprichter van Jodphur), zijn vorstendom hier bouwde. Het heeft met veel buitenlandse indringers te maken gehad en een aantal oorlogen met de Mughals en de Engelsen. 


Vandaag bezoeken we in Bikaner de kameel onderzoeks –en fokkerij, een uniek centrum welke werd opgestart in 1984 door de Indiase raad van Landbouw. Hier vinden de onderzoeken en trainen van de kamelen plaats. De fokkerij strekt zich uit over 2.000 hectare semi-aride land en wordt beheerd door de centrale regering. Er zijn hier honderden kamelen en het scenario in de late namiddag is geweldig als de kamelen terugkomen van begrazing. Het is dan ook hier in Bikaner waar u kunt zien wat een interessant dier de kameel is. Het Britse leger betrok haar kamelen uit Bikaner tijdens de 1e wereldoorlog.


 We bezoeken ook het Junagarh fort welke werd gebouwd door een Mughal leger generaal, Raja Rai Singh, in 1593. De binnenplaats van het fort, samen met het balkon, kiosken en vensters zijn perfecte voorbeelden van het vakmanschap van die tijd. De mooie cutworks en stippen op de rode stenen en de knikkers zijn fascinerend. De verschillende delen van het paleis-het dewan-i-Khas, de Phool Mahal, Hawa Mahal, Badal Mahal en Anup Mahal weerspiegelen de glorieuze architectuur van Bikaner.

Dag 6

Bikaner-Jaisalmer (330 km -7 uur).

Vandaag rijden we van Bikaner naar Jaislamer. Deze stad geeft een fantastisch beeld van de magie en schoonheid van de woestijn. De kleuren en warmte van de mensen is overweldigend. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het enorme 12e eeuwse Jaisalmer Fort en de mooie Haveli’s welke werden gebouwd door de rijke koopmannen van Jaisalmer.

Dag 7

Jaisalmer.

Vandaag maken we een stadstour door Jaisalmer. We bezoeken het Jaisalmer Fort, gebouwd op de Trukita heuvel, dit Fort is de grootste en mooiste monument van de stad. Het Fort is gezellig druk met winkeltjes, kraampjes en andere bezigheden. Het is ook bekend als het Gouden Fort welke oprijst uit het zand, het grote gebouw fuseert met de gouden kleuren van de woestijn. 

De tempel Jai, gevestigd binnenin het Fort, is een bewijs van de unieke kunst van Rajasthan. 


We bezoeken de Haveli’s, de herenhuizen gebouwd door de rijke kooplieden. Deze Haveli’s zijn nog in zeer goede staat. De ingewikkelde architectuur en vakmanschap moet je gezien hebben om te geloven dat dit kan worden gebouwd. Haveli’s zoals de Patwon-ki-Haveli en de Salim-Singh-ki-Haveli zijn exclusieve houwwerken in geel en rode zandsteen en decoratie van pauwen. De rijke koopmannen waren geïnspireerd door de klassieke stijl van de vorsten en hebben destijds enorme herenhuizen (Haveli’s) laten bouwen. De muren en plafonds zijn overdadig gedecoreerd en hebben zeer ingewikkelde houwwerken, zowel buiten als in het interieur. 


In de namiddag een excursie naar de zandduinen. We gaan een kamelenrit maken door de zandduinen en woestijn. Sam Sand Dunes is een mooie plek om naar de zonsondergang te kijken. ‘s avonds is er een dansvoorstelling.

Dag 8

Jaisalmer – Jodhpur (270 km – 6 uur).

Na het ontbijt rijden we verder richting Jodhpur. Deze stad is de 2e grootste stad van Rajasthan. De Rajput leider Rao Jodha stichtte de stad in 1459. Eerder was het de hoofdstad van de Marwar deelstaat Rajasthan. Een 10 km lange muur van steen omringd de stad. Na het inchecken in het hotel bezoeken we het indrukwekkende Mehrangarh Fort, welke is gesitueerd op een 37 meter hoge heuvel van zandsteen. Vanaf de top van de vesting heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je ziet de vele blauwe huizen die Brahmin huizen worden genoemd, de kleur wordt geassocieerd met de hogere kaste.

Dag 9

Jodhpur- Ranakpur –Udaipur (260 km, 6 uur).

De stad Udaipur is een boeiende toeristische bestemming. Het is vandaag de dag een belangrijke stad in Rajasthan, welke veel bezoekers trekt. De middeleeuwse bezienswaardigheden zijn belangrijke trekpleisters alsmede de schilderachtige schoonheid van de stad. Er zijn een aantal meren, zowel natuurlijk als door mensen aangelegd. Daarom heet Udaipur ook wel “stad van de meren”. Onderweg bezoeken we Ranakpur, de 3 prachtige tempels van de Jain sekte uit de 14/15e eeuw. De belangrijkste tempel is gewijd aan Adinatha de eerste van de Tirthankar en nam 65 jaar in beslag. De tempel is gebouwd van marmer. Er zijn vier heiligdommen, een zaal met 24 pilaren en koepels ondersteund door meer dan 400 kolommen. Het is een van de 5 heilige centra voor de bedevaart en heeft een van de beste tempelcomplexen.

Dag 10

Udaipur.

Vandaag maken we een stadstour door Udaipur. We bezoeken het City Palace, welke uitzicht biedt op het Pichola meer. Maharana Uday Singh nam het initiatief om de stad te bouwen. De daaropvolgende Maharanas voegden extra paleizen en gebouwen toe, welke het paleis een verrassend ontwerp geeft. De toegang tot het paleis is de Hati Pol, de olifantenpoort. Het is ooit de gewoonte geweest dat de Maharana hier gewogen werd, en het gewicht in goud aan de bevolking gaf. Balkons, koepels en torens versieren het paleis en zorgen ervoor dat we een prachtig uitzicht hebben op het meer. 


In de namiddag bezoeken we de Jagdish tempel, gebouwd door Maharadja Jagat Singh in 1651. Een zwart stenen beeld van Vishnu is zichtbaar in de tempel. Er is ook een koperen beeld van Garuda in de tempel aanwezig. Het buitengedeelte van de tempel zijn bedekt met reliëfs van krokodillen, olifanten, ruiters en musici. Gezang, klokgeluid en muziek weerklinkt de gehele dag. Het is de grootste en meest mooie tempel van Udaipur. 


We bezoeken ook de Sahelion-ki Bari, een genoegentuin speciaal gemaakt voor de dames van het paleis in de 18e eeuw. Het heeft mooie fonteinen, bomen en planten. Later op de dag maken we een mooie boottocht op het Pichola meer. Dit pittoreske meer omsluit de eilanden Jag Nimes en Jag Mandir.

Dag 11

Udaipur - Pushkar (295 km/6 uur).

De stad Pusjkar is een mooie toeristische plaats om te verkennen. Geniet hier van de rustieke charme van Rajasthan. Deze stad is ook bekend om zijn Brahma tempel, welke is geacht een van de weinige tempels te zijn die is gewijd aan de god Brahma. Elk jaar in november wordt dit slaperige stadje zeer levendig door een groot evenement; het Pushkar Fair. Het stadje komt dan tot leven met een waanzinnige uitbarsting van kleuren en activiteiten. Bijna geen enkele beurs of Fair in de wereld kan zich meten met dit evenement. We maken vandaag een wandeling door Pushkar en omgeving. Later na het inchecken in het hotel, bezoeken we het Pushkar meer. Een mooie plaats om in harmonie te zien met je geest en ziel.

Dag 12

Pushkar – Jaipur (145 km /3 uur).

Vandaag rijden we door naar de “roze” stad van Rajasthan; Jaipur. Het is een levendige en schone hoofdstad van Rajasthan. Met haar rijke en energieke verleden, vol met verhalen over moed en dapperheid, is het nu een van de meest belangrijkste historische steden van India. De stad werd in 1728 gesticht door Maharadja Sawai Jai Singh II, de heerser van Amber. Het is de enigste stad welke de 9 divisies van het heelal symboliseert, door negen rechthoekige sectoren.

Dag 13

Jaipur- Amber-Jaipur (15 km - 30 min).

Vandaag maken we een mooie excursie naar het Amber Fort. Later op de dag een Jeeptocht. Onderweg maken we een fotostop bij het Paleis der Winden (Hawa Mahal). Hawa Mahal is een voorbeeld van de volmaaktheid van de architectuur. Het is gebouwd van rode en roze standsteen. 


Het Fort is gelegen op de top van een heuvel 7 mijl ten Noorden van Jaipur. Het stadspaleis is beschermd door torenhoge buitenmuren, een andere muur loopt nog enkele kilometers door de heuvels en omcirkelt het paleis. Het paleis is een combinatie van de conventionele Rajasthani en Mughal architectuur. Het stadspaleis is een groot complex, dat vele hofjes, tuinen en gebouwen huisvest. De buitenmuur werd gebouwd door Maharadja Jai Singh en alle andere gebouwen verrezen later. Het paleis herbergt de Chandra Mahal, Shri Govind tempel en het museum. 


We bezoeken ook Jantar Mantar, gebouwd in 1716, welke is gelegen in het stadspaleis. Jantar Mantar bevat een verzameling van instrumenten voor het observeren van de bewegingen van de zon, maan, planeten en sterren. Het werd gebouwd om de mensen meer te interesseren in de sterrenkunde.

Dag 14

Jaipur–Fatehpur Sikri Agra (235 km /5 uur).

Na het ontbijt rijden we naar Agra. Agra, de stad van de Mughals bied je de kans om de enorme monumenten, majestueuze gebouwen, en de populaire kunst en kunstnijverheid te verkennen. De architectonische pracht van de mausolea, het fort en de paleizen is een levendige restant van de mausolea, het fort en de paleizen is een levendige herinnering van het kapitaal van de hoofdstad in de 16e en vroege 17e eeuw. 


Onderweg bezoeken we Fatehpur Sikri. Het is een prachtige en inmiddels verlaten middeleeuwse stad gebouwd door Akbar de Grote in de 16e eeuw om als de hoofdstad te dienen voor zijn uitgestrekte rijk. De Mughals verlieten deze stad door gebrek aan water. Fatehpur Sikri had hier een kort leven van pracht en praal. Toen Akbar de stad verliet in 1585, verloor het zijn betekenis. Het is nu de meest prachtige en goed bewaarde spookstad van India.

Dag 15

Agra - Delhi(205 km/5 uur).

Vandaag bezoeken we misschien wel het hoogtepunt van deze rondreis, de Taj Mahal! We gaan al vroeg weg zodat we de zonsopgang kunnen zien. De Taj Mahl is als een gedicht in wit marmer, gebouwd door Shah Jahan, ter nagedachtenis van zijn vrouw, Mumtaj Mahal. Met meer dan 20.000 werknemers duurde het 22 jaar om de Taj Mahal te bouwen. De schoonheid van de Taj Mahal is betoverend en het weerspiegelt de wonderlijke schoonheid van de architectuur. De Taj Mahal symboliseert de rijkdom van kunst en architectuur van de Mughal periode.


Na deze mooie excursie bezoeken we ook het Agra Fort. Dit Fort, gebouwd door keizer Akbar, op de westelijke oever van de rivier Yamuna is verfraaid met paleizen en tuinen. Het fort domineert het centrum van de stad. De halve maanvormige fort met muren van 20 meter hoog, bevat een doolhof van gebouwen die een kleine stad vormen binnen de stad Agra zelf. ’s Middags vrij om langs de vele marktkraampjes te wandelen.

Dag 16

Vertrek Delhi - vlucht naar Amsterdam of Brussel.

We brengen je vandaag naar de luchthaven van Delhi, afscheid nemen van je chauffeur/gids en we hopen dat je een fantastische reis en vakantie hebt gehad!

Dag 17

Aankomst Amsterdam of Brussel (dag 16).

Aankomst Amsterdam of Brussel, einde rondreis.

Alle reizen India

Gallerij